Sju saker att göra i Bristol – mina tips!

Dela inlägget:

Bristol i Sydvästra England är känt för sin gatukonst och toppade förra året en undersökning i Sunday Times om vilken engelsk stad som är bäst att bo i. Men för en weekendturist – vad ska man inte missa när man kommer till Bristol? Här är mina tips på sju saker att göra i Bristol  – där gatukonsten såklart finns med men även en en restaurang ni inte ska missa, en hängbro från vilken man har en fantastisk utsikt eller en båttur som kostar mindre än 20 kronor!

Sju saker att göra i Bristol – mina tips!

1. Ät på en intressant krog till fyndpris

Restaurangscenen i England utvecklas i rasande fart och i Bristol hittar man mängder av restauranger som serverar klart intressantare mat än fish’n’chips. En av de krogar som finns med i Guide Michelin och som många tror kommer att få en stjärna är Box-E, som ligger i en container i  Wapping Wharf.

saker att göra i BristolSaker att göra i BristolSaker att göra i BristolSaker att göra i Bristol

Endast 10 sittplatser men jag lyckades få en plats vid baren och provade några rätter ur menyn. Vällagat, gott, intressant och superbilligt!

2. Utforska Wapping Wharf

När ni ändå tar er till Box-E för att äta, passa på att kolla in alla de andra containrarna i Wapping Wharf. Här finns bland annat coola klädbutiker, caféer, fler restauranger, barberare Yogastudios och barer med perfekt solläge uppe på containertaken!

Saker att göra i BristolSaker att göra i BristolSaker att göra i Bristol

3. Ta en båttur på floden

Bristol är som en liten miniatyr av London och precis som i huvudstaden finns en flod som kringlar sig genom staden, med nästan samma form som Themsen. Ta en guidad tur eller – nästan mer i min smak -hoppa på en av de små båtarna som fungerar som kollektivtrafik och gör många stopp längs floden. Den kostar dessutom bara 1.80 pund!

Saker att göra i BristolSaker att göra i Bristol

Även om man inte gillar båtar är det härligt att promenera längs floden eller ta med sig något gott att dricka och njuta av solen vid floden.

Saker att göra i Bristol

4. Kolla in all gatukonst

Den världsberömda men ytterst hemliga gatukonstnären Banksy är uppvuxen i Bristol och här gjorde han sina första väggmålningar i början av 1990-talet. Idag finns hans och många fler gatukonstnärers verk på byggnader runt om i staden. Kolla in dem på en spontan promenad, boka en guidad street-art guidad tur eller ladda ner en app där du själv kan hitta väggarna som är mest intressanta!

Saker att göra i BristolStreet Art i BristolStreet Art i BristolStreet Art i BristolStreet Art i Bristol

5. SS Great Britain

SS Great Britain är Englands motsvarighet till vårt Vasaskepp. Ett skepp som sjösattes 1843 och var det första passagerarskeppet som tog turister till bland annat Australien. Idag är det ett museum och det är faktiskt roligare än man kan tro att besöka SS Great Britain. Till skillnad från Vasaskeppet som man får beundra på håll får man här gå in i skeppet, se hur hytterna och matsalen såg ut och man får en bra känsla av hur det var att ge sig ut på en 2-månadersresa över haven på 1800-talet.

Saker att göra i BristolSaker att göra i BristolSaker att göra i Bristol

Trångt, minimala sängar och lågt i tak – stor skillnad mot dagens kryssningsfartyg!

6. Gå över Clifton suspension bridge

Clifton suspension bridge är en av Englands högsta hängbroar och konstruerades redan på mitten av 1800-talet. Härifrån har man en fantastisk utsikt och det är utan tvekan ett landmärke för staden, som syns i många filmer. Från bron gjordes ett av världens första bungy-jumps 1979 – på 75 meters höjd!

Saker att göra i BristolSaker att göra i BristolSaker att göra i Bristol

7. Gå på ciderprovning

Ölprovningar finns det gott om hemma i Sverige men cider är vi inte lika duktiga på. I England däremot har cidern en starkare ställning och det finns massor av olika typer av cider som jag aldrig sett här hemma. På en provning hos Bristol Cider shop testade vi allt från scrumpy – som är en helt stilla cider – till en torr, krispig fin-cider. Riktigt intressant!

Saker att göra i BristolSaker att göra i Bristol

Ett bonustips om ni är i Bristol är att passa på att åka till grannstäderna Bath, Cheddar eller Wells. Mer om dem i kommande inlägg här på Matochresebloggen!

Resan till Somerset gjordes i samarbete med Visit Britain, men åsikter och synpunkter är som alltid mina egna.

2 kommentarer

  1. Aaaah, underbart inlägg om en av mina favoritstäder. The Watershed med alternativ bio och bar är ett av mina favoritställen nere vid vattnet. Englands motsvarighet till Vasa är däremot 1500-talsskeppet Mary Rose som finns på flottans museum i Portsmouth men ja, SS GB och liknande fartyg är mycket roligare att besöka än man tror. Härligt att du slår ett slag för engelsk mat.

    • Aha, de har ett eget ”Vasaskepp” – intressant! Alternativ bio låter kul, det måste jag prioritera nästa gång, tack för tips!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...