Weekend i Paris – med fokus på Disneyland Paris

Dela inlägget:

Paris är för många svenskar den optimala weekenddestinationen – billigt direktflyg (bara 6.700:- för hela familjen med SAS via flyg.nu), god mat, härliga caféer och barer, grym shopping, massor med saker att göra – listan kan göra lång.

Nu i helgen tar vi med barnen dit (för andra gången) och denna gång är det fokus på ett ställe som jag nog är lika sugen på som barnen – Disneyland Paris. Här ligger även Walt Disney Studios så vi kommer nog hänga i parken från öppning till stängning på lördag om vi ska hinna med allt. (Ni får såklart en utförlig rapport om parken här på bloggen efter vårt besök).

Hotell nära Disneyland Paris

Var ska man då bo om man fokuserar på Disneyland? Nära parken såklart. Man kan bo inne i parken men det var väldigt dyrt just den helgen vi valt, så vi bokade istället ett rum på ett Radisson Blu-hotell strax utanför parken som har egna bussar direkt till entrén till Disneyland vilket kändes smidigt (och prisvärt).

Radisson Blu Hotel at Disneyland® Paris
Radisson Blu Hotel at Disneyland® Paris som vi kommer att bo på.
Disneylands eget lyxhotell
Disneylands eget lyxhotell – lite utanför vår budget denna resa

Vi bor bägge nätterna på Radisson Blu, dels för att snabbt kunna vara i parken när de öppnar (för att kunna springa direkt till attraktionerna längst in parken innan alla andra hinner dit), dels för att ha nära hem när vi är klara med parken efter det stora fyrverkeriet som alla säger att man inte får missa!

Men, vi anländer redan fredag vid lunch och åker inte hem förrän söndag kväll, så vi har massor med tid att spendera i Paris på andra saker än Disneyland. Min fru har bott i Paris så hon har lite koll på områden men inte på vilka restauranger, takbarer och caféer som är coola just nu, så där har jag gjort lite research:

Hetaste takbarerna i Paris just nu

Nu var det flera års sedan vi var i Paris sist, så här har vi gjort lite research – för både jag och min fru älskar takbarer! Några tips från andra bloggare och siter som har skrivit om bra takbarer som jag tycker verkar härliga. En av dessa ska vi nog kunna pricka in.

Bloggen myparisianlife.com har takbaren Le Perchoir på toppen av sin lista.

Utsikt från Le Perchoir
Utsikt från Le Perchoir

Time Out Paris tipsar bland annat om Nuba –  en cool klubb på taket av La Cité de la Mode et du Design.

Nuba i Paris
Nuba i Paris

Svenska siten rooftopguiden.se tipsar bland annat om Les Hombres – som så många andra rooftopbarer i Paris får omdömet ”väldigt flott och lyxig takbar”.

Les Hombres i Paris
Les Hombres i Paris

Längre än så här har vi inte kommit i vår research än så länge. Men det viktiga är klart – flyg och boende!

Har du några Paristips? Kommentera gärna!

 

4 kommentarer

  1. Roligt m Paris!!!!! Grymt avis!!! Ser du gjort om bloggen! Jätte fint! Trevlig resa t Paris! Kram Lina -http://liniztravel.com/

    • Tack Lina – ska bli så härligt med en helg i Paris! Bloggen får en uppryckning för att man lättare ska kunna hitta tidigare inlägg, snart är även en ny logo klar! Din nya blogg är ju superfin den med. /C

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...