fbpx
Matochresebloggen
Weekend på Island - Drömresan
Island Okategoriserad

Weekend på Island – Drömresan 2019

Jag har flera resmål på min bucket list och det närmaste rent geografiskt av dem är Island. Ett land som ligger skaplig nära, men som det dock aldrig blivit av att jag rest till tidigare. Men i helgen är det dags för en weekend på Island!

Weekend på Island – #Drömresan2019

Jag träffade ett gäng från Island på en resa till Budapest för flera år sedan och de fick mig att få upp ögonen för Island. De älskade Islands natur och med bas i Reykjavik gjorde de utflykter så ofta de kunde till olika delar av Island. Sedan dess följer jag en av dem, Åsa Steinars, på Instagram och hennes feed har gjort mig allt mer sugen på att resa till Island.

Kan du förstå att en weekend på Island ligger högt på min bucketlist? Ja, det är naturen på Island som jag är mest sugen på att uppleva. Men jag kommer starta främst i mat och dryck i landets huvudstad, som jag inte vet alls mycket om men som verkar klart spännande!

Food & Fun i Reykjavik

Nu i helgen åker jag nämligen för första gången till Island, på en “Food & Fun trip to Reykjavik”. Det är Icelandair som arrangerar en resa för några resebloggare en weekend där jag fått chansen att följa med.

Temat för denna resa är Food & Fun, vilket också är namnet på en matfestival som arrangeras här för det 18:e året i rad. Hit kommer både isländska och inresta stjärnkockar för att laga upp menyer av isländska råvaror på ett tiotal olika restauranger runtom i Reykjavik. Det programmet ser väldigt lovande ut!

Vi kommer dock att starta med ett dopp i kanske Islands mest kända varma bad – Blue Lagoon. Dessutom kommer vi göra en del utflykter ut på landsbygden på dagarna och jag hoppas att det på någon av dem finns tid att hoppa ner i en varm källa!

The golden circle på Island

Det jag är sugen på sedan tidigare och som jag kommer ha kvar till nästa resa är en roadtrip på Island. Det finns två vanliga upplägg som tar en förbi mycket av de vackraste platserna på Island, The golden circle som man hinner med på en dag, och The Ring Road trip som tar en vecka.

Så. till min familj som inte hänger med denna gång utan stannar kvar på landet i Dalarna – det finns absolut anledningar för mig att åka tillbaka med er. Antingen att vi byter lägenhet med en familj i Reykjavik och gör dagsutflykter. Eller – som vår son drömmer om – åka runt i en husbil!

Häng med på Instastories!

Vill du hänga med i realtid på resan, kolla in flödet på matochresebloggens Instastories. Det som jag tror är mest intressant för er som funderar på en resa till Island kommer som reportage på bloggen!

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Liniz Travel
  27 februari, 2019 at 22:39

  Hoppas ni får en fantastisk weekend. Island står på min bucketlist oxå! Kram

  • Reply
   christianmuda
   28 februari, 2019 at 08:10

   Tack Lina, ska bli så kul!

Lämna gärna en kommentar