NK Saluhall – restauranger, saluhall och mataffär i ett

Dela inlägget:

Den 7 mars öppnar NK Saluhall efter en omfattande ombyggnad. Nu med ett helt nytt utbud av mat, dryck, restauranger och saluhall – i en salig blandning. Specialister inom kött, fisk, ost, bakverk, glass, sötsaker och livsmedel gör detta till Stockholms en av Stockholms mest välsorterade matbutiker för helgmiddagen om man vill ha högsta kvalitet på det man handlar. Jag var där med min fru dagen före öppning och provsmakade!

Molinders fisk

För fisken står Nils och Erik Molinder, som både säljer fisk och skaldjur över disk samt har en stor restaurang med bar intill.

NK Saluhall FISK

NK Saluhall FISK

NK Saluhall FISK

NK Saluhall FISK

NK Saluhall FISK

AG på NK Saluhall

Sugen på riktigt bra kött? Här finns AG med en stor köttdisk och även möjlighet att köpa färdiga rätter, öl och vin. På presslunchen fick vi testa biff från Skottland, USA och Sverige för att lära oss mer om smak och struktur. Här berättar slaktarna gärna mer om köttets kvaliteter och guidar till rätt köttbit. Jag gillar verkligen AG’s måtto: ”Ät mindre kött men bättre kött”

AG på NK Saluhall

AG på NK Saluhall

AG på NK Saluhall

Androet Ost på NK Saluhall

Androuet Ost öppnar upp sin tredje ostbutik i Stockholm med medarbetare som verkligen älskar ost. Även här är tanken att man ska kunna testa olika ostar och få råd till den perfekta ostbrickan, eller att hitta en ost som matchar den dryck man har planerat.

ndroet Ost på NK Saluhall

Dr Mat på NK Saluhall

Sugen på en riktigt nyttig och god lunch? Dr Mat mat lagar mag helg utan tillsatser och använder mycket fermenterade grön- och rotsaker. Vi testade småportioner av bland annat deras lågtempade lax – så god!

DR Mat på NK Saluhall

DR Mat på NK Saluhall

NK konfektyr på NK Saluhall

En godis- och pralinbutik så långt från lösgodishyllan på Ica man kan komma. Här finns bland annat de klassiska NK-pralinerna med mint, som man i stort sett kan äta hur många som helst av.

NK konfektyr på NK Saluhall

NK konfektyr på NK Saluhall

NK konfektyr på NK Saluhall

Lejonet och Björnen fixar glassen

NK-pralinerna finns även som chokladglass hos Lejonet och Björnen som har en glasservering här nere. Nästan lika god är deras storsäljare saltkola. Två minikulor av detta var mums!

Lejonet och björnen fixar glassen

NK Bröd

I Saluhallens bageri finns bröd, bullar och bakelser. Här finns även lättare lunchrätter som smörgåsar och sallader samt öl och vin. Perfekt shoppinglunch!

NK Bröd

NK Bröd

Paradiset på NK Saluhall

Vi är stammisar på Paradiset, som nyligen stängde sin förra butik ett kvarter bort och flyttade in här. Klart mindre lokaler och ett mer begränsat utbud, men perfekt för att komplettera handlingen på AG’s eller Fisk till en komplett måltid! Här finns även färdigmat om man vill göra det riktigt enkelt för sig eller går hit på lunchen.

Paradiset på NK Saluhall

Sammantaget, så lyxigt ställe att handla eller äta på, med riktigt bra råvaror. Klart lyft från NK’s tidigare livsmedelsbutik!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...