fbpx
Matochresebloggen
Ålandsweekend
Åland Okategoriserad Weekendresor

Weekend på Åland – planering

Några vänner till oss har sommarställe på Åland och vi hälsade på dem där för några år sedan. Vi slogs av hur vackert det var med sandstränder, klippbad och klart vatten. Vi åkte dock direkt till våra vänners hus  och hängde mest där och på fina stränder i närheten utan att utforska så mycket mer av Åland och tänkte att det vore kul att åka tillbaka. Nu i helgen blir det äntligen av! Här är vår plan:

Färja till Åland

Man kan ta färja över till Åland med flera olika rederier, men vi ville åka fredag efter lunch och då var det Ekerö Linjen som passade bäst då de har avgångar från Grisslehamn på eftermiddagen. Det tar knappt två timmar upp till Grisslehamn med bil från Stockholm och sedan har man bara två timmar på färjan över. Håller tummarna för fint väder när vi glider igenom ytterskärgården!

eckero

Första dagen: Havsvidden

Vi tar med bilen på färjan och när vi kommer fram åker vi direkt upp till Havsvidden där vi äter middag och bor första natten. Ska bli så spännande att se om det lever upp till mina höga förväntningar; de har ett kök som ska vara riktigt bra och små hus på klippor vid havet man kan bo i. Har man tur med vädret kan man även njuta av en sån här solnedgång.

 

HavsVidden ikväll! #havsvidden #åland #sunset #paradisön #visitåland #visitfinland #lyx #ihana

A post shared by HavsVidden (@havsvidden) on

Andra dagen: Smakbyn och Mariehamn

Andra dagen åker vi ner till Mariehamn. På vägen dit stannar vi på Smakbyn för lunch och i närheten ligger även bryggeriet Stallhagen där vi ska se om vi kan få en liten rundvisning och prova några av ölsorterna de brygger där.

I've been to the heaven and back #stallhagen #beer #food #amazing #åland

A post shared by Joanna Wojtasz-Mucha (@panimucha89) on

I Mariehamn ska vi bo på det nyrenoverade Hotell Pommern i ett av deras familjerum. De har denna typ av smidiga lösningar med en våningssäng  som kan fällas ut till barnen.

Tar nog en bastu på hotellet innan vi går och äter middag på restaurang Indigo ett stenkast från hotellet där vi bokat bord. Min fru älskar råbiff så maten man kan se från Indigo på Instagram verkar lovande! Frågade även våra vänner som har sommarställe på Åland vilken den bästa baren är i Mariehamn – svaret blev Indigo. Bra val verkar det som alltså. Det tar ju lite tid att göra research, men har man bara några dagar i en ny stad eller land är det helt klart att lägga lite tid på att ta reda på var man ska äta och bo för att maxa upplevelsen.

Råbiff med tryffelmajjo! Makalöst gott ?

A post shared by Indigo Restaurang & Bar (@indigo_restaurang_bar) on

 

Tredje dagen: Mariehamn och Mariebad

Sista dagen har vi ännu inte detaljplanerat. Strosa runt i Mariehamn och kanske gå på något museum.

Har ni några tips på vad vi kan lägga till i vårt program? Kommentera gärna!

Resan till Åland görs i samarbete med Visit Åland, men åsikterna är som alltid mina egna.

 

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar