Nöjesfält, Icehotel och stränder flyttar inomhus

Dela inlägget:

Är det inte för kallt så är det för varmt! En trend just nu är att man bygger vattenland och nöjesparker inomhus. Ja, även ishotell faktiskt! Häng med och se tre stora projekt som har öppet året om oavsett temperatur utomhus.

Icehotel 365 – öppet året runt

Icehotel uppe i Jukkasjärvi utanför Kiruna är en riktig turistmagnet. Men, hotellet smälter ner på våren och byggs sedan upp igen nästa vinter. Jag var där i våras och det var en fantastisk upplevelse att sova en natt i en av konstsviterna. Nu gör man en storsatsning och öppnar i November en tillbyggnad som är öppen året om!

I ett stort hus (som kyls av solenergi på sommaren) byggs nu Icehotel 365 – en del av Icehotel som är  öppen året om. Här kommer det finnas konstsviter, stora lyxsviter med egen bastu och en isbar som serverar champagne. Icehotels grundare Yngve Bergqvist grundare och initiativtagare till Icehotel 365 säger:

Vi kommer helt enkelt att få bättre förutsättningar att möta marknadens behov under såväl norrsken som midnattssol och på så sätt kan vi locka besökare till sommar- som vinteraktiviteter norr om Polcirkeln

Nedan en skissbild på byggnaden som kommer att inrymma Icehotel 365. Till höger om den är platsen där det ”riktiga” ishotellet byggs upp varje vinter. Under den en skissbild på ett av årets konstnärssviter på hotellet ”House of cards”.

Icehotel 365Sketch-Stephanie Knoedler and Martina Eriksson House-of-cards--2017

från Icehotel till ett annat projekt man bygger inomhus för att det är för varmt utomhus….

Världens största inomhusnöjespark öppnar i Dubai

Dubai fortsätter att satsa enorma summor på att stärka sitt grepp om turisterna och har som mål att dubbla antalet turister som besöker landet till 20 miljoner årligen år 2020. Inte så förvånande då att man nu öppnar världens största inomhusnöjespark!

Worlds_Of_Adventure Dubai

IMG Worlds of Adventure

Förra veckan öppnade världens största inomhusnöjespark – IMG Worlds of Adventure. Här finns allt från stora 3D-biografer, stora berg-och-dalbanor, karuseller, hinderbanor och massor med temarestauranger.

Worlds_Of_Adventure Dubai

https://www.instagram.com/p/BJaQMYjDbrF/?tagged=imgworldofadventure

En inomhuspark kanske inte är det vi svenskar längtar efter i första hand eller är en anledning till att boka en resa ända till Dubai, men bor man där och skyr värmen är det säkert ett kul helgnöje! Jag som älskar nöjesparker skulle nog dock hellre ta en taxi till Abu Dhabi och gå på deras utomhuspark Ferrari World om jag var i i Dubai och ville åka berg-och-dalbana.

Världens största inomhusbad

I Krausnick, Tyskland, ligger världens största inomhusbad – Tropical Islands. I en enorm gammal flyghangar har man skapat ett tropiskt klimat med regnskog, över 50.000 växter, sandstrand – ja till och med bungalows och tält inne i hangaren som man kan sova kvar i.  Nedan några bilder hämtade från deras hemsida.

Tropical Islands Tropical Islands Tropical Islands

Närmaste liknande plats i Sverige är nog Gustavsviksbadet i Örebro, som dock saknar sandstrand…

Har du läst om några liknande projekt vi kan lägga till listan? Kommentera gärna!

PS. På en vattenpark kan det vara bra med någon form av skor, jag har inga egna tips men på denna blogg (på engelska) finns massor!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...