Matkassetest – Linas barnkasse utan gluten

Dela inlägget:

Matkassetestet fortsätter! Förra gången testade vi vår första matkasse, då från Mathem. Denna vecka var Linas barnkasse utan gluten på tur. Vår dotter tål inte gluten och det var anledningen till att vi beställde just denna variant. Vi insåg redan när vi körde kassen från Mathem att det egentligen är onödigt att beställa en glutenfri kasse då det vi behöver byta ut är främst pasta och det är ju enkelt att koka lite extra av en annan sort just till dottern. Men när vi väl kom på det var det försent att ändra kasse från Linas.

Några dagar innan leveransen fick jag ett mail med tips på saker som det är bra att ha hemma:

Glutenfri kycklingbuljong, glutenfri mild senap, glutenfri mjölmix, glutenfritt ströbröd, majsstärkelse, mjölk, olja, paprikapulver, ris, salt, smör, socker, spiskummin, svartpeppar, tomatpuré, torkad oregano, torkad timjan, ägg

Smidigt såklart att sälja en glutenfri matkasse om man kan utgå från att kunden har de flesta glutenfria alternativen hemma redan!

Leveransen

När vi bokade matkassen valde vi ett tidsintervall när den skulle levereras, 17-19. Kvart i sju fick jag ett sms att påsen var levererad utanför vår dörr. Och där stod den!

Linas ekologiska barnkasse

Antingen var det en blyg person som levererade eller så har man hittat ett sätt att göra leveransen ännu mer effektiv och inte ens ta sig tid att ringa på och leverera kassarna personligen.

Packade upp för att inspektera varorna. Allt var med och var fräscht. Ångrade igen att vi beställde en glutenfri kasse istället för en ekologisk, för här var det mycket mer icke-ekologiska varor än vi normalt köper hem.  Insåg sen att Linas inte har någon ekologisk kasse i sitt sortiment av kassar så det hade ju kvittat.

Linas barnkasse utan gluten

Linas ekologiska barnkasse

Smart detalj – påsen för kylvarorna var försluten med en reklam-pås-klämma som går att återanvända.

Mat och recept i Linas barnkasse utan gluten

Denna vecka var det klart enklare mat än förra veckan. Vi började veckan med Fajitaswraps med tacofärs och avokado.Linas barnkasse utan gluten

Ett plus att det gick snabbt; från att jag tog fram råvarorna ur kylen tog det 11 minuter innan maten stod på bordet. Men ganska trist wrap utan någon ost eller sås. Efter den första wrapen gjorde vi en variant där vi bredde ut köttfärsen på brödet, lade på ost och körde i micron någon minut innan vi toppade med grönsaker. Det blev klart godare!

Den andra dagen gjorde vi pastagratäng med kyckling och broccoli. Även denna rätt var snabblagad och dessutom riktigt god.

Linas barnkasse utan gluten

Linas barnkasse utan gluten

Tredje dagen lagade jag Basilikadoftande pizzafisk med oliver. Det lät inte så himla spännande men blev väldigt gott. Även här gick det snabbt med genvägar som färdig pizzasås på burk. Inget vi brukar använda men skönt en vanlig onsdag.

Linas barnkasse utan gluten

Vi var bortresta över helgen och kom hem på söndag eftermiddag så söndagsmiddagen fick bli en av de rätter som var kvar från veckan – kalkonkorv med krämig pasta och basilikasallad. Vår dotter gillade den krämiga pastan medan sonen gav tummen ner. En lite väl banal rätt som det kanske inte kräver en matkasse att få till även om den ska vara anpassad just till barn. Nästa gång kör vi nog grönsakerna som vi brukar också med gurka och paprika i stavar innan maten och ruccola, basilika och tomat med en vinegrettdressing.

Linas barnkasse utan gluten

Sammanfattning om Linas barnkasse utan gluten

 • Leverans: De skulle komma och leverera mellan 17-19 och kom 18.45. Bra!
 • Antal måltider: 5.
 • Pris: 869:- / 310:- rabatt första påsen för nya kunder
 • Varorna: Allt var bra och allt kom även med.
 • Ekologiskt: Oklart, en del ekologiskt som färska örter och färskost men det mesta var inte ekologiskt.
 • Glutenfritt: Det var tre glutenfria förpackningar; två sorters pasta och glutenfria wraps.
 • Recept: Tydliga steg-för-steg recept. Det saknades dock information om hur mycket av en viss förpackning som skulle sparas till en annan dag.
 • Tidsåtgång: 11-30 minuter. Enklare mat än jag normalt brukar laga på vardagarna.
 • Gott: Helt ok, framför allt när vi utvecklade rätter som inte var helt i vår smak.
 • Idéer vi tar med oss från veckans matlagning:
  • Ibland är genvägar som färdig pizzasås på burk bra!
 • Fel kasse för oss som gillar lite mer avancerad mat än vad denna kasse kunde erbjuda. T ex skulle nog Linas Inspirationskasse varit mer i vår smak.
 • Bonus: Vi fick två skålar från Rice på köpet, de kom med posten en vecka efter att påsen levererats.

Tips till Linas på hur kundupplevelsen skulle bli bättre

 • En mer personlig leverans. Om man inte vill ringa på när man lämnar kassen kanske man kan sätta i ett handskrivet kort med en hälsning.
 • Större andel ekologiska varor – varför finns det ingen ekologisk matkasse?
 • Skicka med fler råvaror som behövs. Lite väl lång lista på saker som behövdes i recepten som inte ingick i leveransen.

Nästa vecka testar vi CityGross ekologiska matkasse!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...