Weekend i Karlstad – tips om restauranger, afternoon tea och hotell

Dela inlägget:

Det finns så mycket kul att uppleva här hemma i Sverige – även på vintern – och i samarbete med Visit Värmland har jag planerat en Weekend i Karlstad med fokus på matupplevelser! Karlstad har flera intressanta restauranger och jag har hittat tre som vore kul att testa. Här finns även riktigt bra caféer och hotell där man kan bo i en ”absinthallucination”.

Restauranger i Karlstad – tre tips!

Br. Olssons Elektriska

I en gammal elbutik ligger restaurangen Br. Olssons Elektriska som behållit namnet från den tidigare ägaren som drev en elbutik. Här serverar man dels riktigt bra mat om man får tro recensionerna och man har även ett bra dryckessortiment, som lokal hantverksöl från de värmländska bryggerierna Good Guys Brew och Extra Mile Brewing. Gillar man istället vin kan man starta middagen med en dryckesprovning med fyra olika viner, ledd av restaurangens sommelier.

 

Apotekare Kaijsers Köksmingel

Apotekare Kaijser var en känd profil i Karlstad på slutet av 1800-talet och har gett namn till både restaurangens och rätterna på menyn. Här är de mesta kolugnsgrillat och man kallar själv maten för ”rustik fine dining”. Menyn här ser riktigt bra ut så här skulle jag gärna boka in en middag om vi åkte hit en weekend, kanske i en av platserna vid köket.

Restaurang Barón

Med klassiska tapas har Barón blivit en populär restaurang i Karlstad och man flyttade nyligen till nya, större lokaler i Wermlandsbankens tidigare lokaler med plats för över 300 personer. Kolla in menyn här.

Restaurang Barón 

Fika i Karlstad

Efter att utforskat staden vill man såklart värma sig med en god kaffe. Mest känt utanför Karlstad är troligen Löfbergs som har sitt huvudkontor här och även ett eget Rosteri och Kaffebar. Bland karlstadsborna är det däremot Artisan Bread som det populäraste cafeé. Kanske är Artisan Värmlands motsvarighet till Mr Cake (som snabbt blivit det hetaste cafeet i Stockholm).

Afternoon tea i Karlstad

Söndagar klockan 14.00 kan man njuta av scones, snittar, bakverk och praliner Carli Kafé i skogshall. De arrangerar även öppna choklad- och glassprovningar och har kurser i pralintillverkning. Perfekta aktiviteter för en foodie! Läs mer om Carli Kafé här.

Hotell i Karlstad – bo i en Absinthallucination

Ska man åka iväg på en weekend och bo på hotell står för mig bastu och bubbelpool högt på önskelistan, ihop med en bra frukost och sköna sängar såklart. Två hotell i Karlstad som har en relax och även är skapligt nyrenoverade är Best Western Gustaf Fröding och Scandic Winn.

På Best Western har man bland annat fem rum designade av medlemmar i ”Form i Värmland”. Varje rum har sin personliga prägel med Gustaf Fröding som utgångspunkt och man kan bo i rum som skogsglänta, Absinthallucination eller i skogen. Kul med temarum på hotell, påminner lite om det rum vi bodde i på Munchen airport. (Där hade man gjort ett rum till musikrum – perfekt för mig som jobbat som DJ och älskar musik!).

Relax Best Western Gustaf Froding

Fullt i temarummen? Även Scandic Winn har en relax med bubbelpool och bastu och fräscha rum.

Inlägget görs i samarbete med  Visit Värmland som gett mig fria händer att skriva om vad jag helst skulle vilja göra i denna del av Sverige och en weekend i Karlstad tycker jag vore riktigt härligt! Men, Värmland har ju så mycket mer, bland annat härliga spahotell som Loka Brunn!

Vad skulle du helst göra en weekend i vinter i Värmland? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...