Världens längsta broar – Topp 10

Dela inlägget:

Uppdaterad 9 feb 2021 // Det är något speciellt att åka över en riktigt lång bro tycker jag. Dels häftigt men även lite otäckt, speciellt höga broar över vatten… Så jag blev sugen på att undersöka hur långa världens längsta broar är.  Att försöka avgöra vilken som är den längsta bron i hela världen är ingen självklar uppgift – måste det vara över vatten? Är förhöjda vägar broar? Vad händer om bara en del av bron är över vatten?

Om man ser till längden av bron – alla kategorier – är dessa de tio längsta broarna!

Världens längsta broar – Topp 10

1 Danyang–Kunshan Grand Bridge

Världens längsta broar

Danyang-Kunshan Grand Bridge är världens längsta bro. Det är en 164,8 kilometer lång viadukt på höghastighetsbanan i Peking-Shanghai, där geografin kännetecknas av rismarker, kanaler, floder och sjöar. Brokonstruktionen avslutades på bara 4 år med hårt arbete av 10 000 arbetare.

2. Tianjin Grand Bridge

Världens längsta broar

Tianjin Grand Bridge är en järnvägsbro som sträcker sig mellan Langfang och Qingxian, en del av Peking-Shanghai High-Speed ​​Railway. Det är en av de längsta broarna i världen med en total längd på cirka 113,7 kilometer.

3. Bang On Expressway

Världens längsta broar

Bang Na Expressway är en 55 km lång sexfilig motorväg ovan mark Thailand. Det anses ofta vara en av de längsta broarna i världen (fram till 2010 den längsta) men är utesluten från vissa listor eftersom den inte överstiger en vattenkälla till största delen. Den största vattenkroppen som den korsar är Bang Pakongfloden.

4. Hongkong-Zhuhai-Macao-bron

Hongkong-Zhuhai-Macao-bron kortar restiderna mellan städerna från tre timmar till trettio minuter och är med sina 55 kilometer världens längsta havskorsande bro. Den invigdes 23 oktober 2018.

5. Lake Pontchartrain Causeway

Världens längsta broar

Lake Pontchartrain Causeway anses vara den längsta bron i USA och den näst längsta bron i världen över vatten. Den består av två parallella broar som passerar Lake Pontchartrain i södra Louisiana, USA. Den längre av de två broarna är 38,35 km lång.

6. Manchac Swamp Bridge

Världens längsta broar

Manchac Swamp Bridge är en betongbro i den amerikanska staten Louisiana. Bron ligger vid. Det ligger runt sjön Pontchartrain och är 37 km lång.

7. Hangzhou Bay Bridge

Hangzhou Bay Bridge är en motorvägsbro med en kabelburen del över Hangzhou Bay i den östra kustregionen i Kina.  36 km lång.

8. Runyang Bridge

Runyangbron är ett stort brokomplex som korsar Yangtzefloden i Jiangsu-provinsen i Kina. Komplexet består av två stora broar som länkar Zhenjiang på södra stranden av floden och Yangzhou i norr.

9. Donghai Bridge

Donghai Bridge är en av de längsta broarna i världen med en total längd på 32,5 kilometer. Den förbinder fastlandet Shanghai med Yangshan.

10. Shanghai Maglev Train

Denna 30 km långa sträcka av snabbtåg ovanför marken går från Pudongs Internationella flygplats till utkanten av Shanghai, där passagerare kan åka vidare it till city med tunnelbanan.

Långa broar i all ära, men kolla även in 4000mils inlägg om världens vackraste broar. Vill du istället läsa om stora städer? Kolla in Freedomtravels inlägg om Europas Största Städer!

5 kommentarer

  1. Imponerande broar! Jag tycker också att broar kan vara en aning läskiga ibland, i varje fall om de är höga, om de blåser och man kör husbil med stort vindfång … 😉

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...