Därför ska du se upp för vattenkokaren på hotellrummet!

Dela inlägget:

Hör du till de som tycker att ”lite skit rensar magen” eller vill du helst sprita händerna en gång i timmen när du är ute och reser? Om du hör till den senare kategorin – sluta läsa här –  eller undvik i alla fall att använda vattenkokaren på hotellrummet!

Tvätta kläder i vattenkokaren

I somras sedan skrev siten Gizmido om en Tweet där en person frågade om man kunde tvätta underkläder i hotellets vattenkokare:

Inlägget plockades snabbt upp av flera medier, mest för att detta var så otroligt äckligt för personen som checkar in efter och vill koka sig en kopp te i samma vattenkokare.

”Super super super super gross”.

Frågan eskalerade detta snabbt till hypoteser om att detta är vanligt. En expert citerades av de flera medier som menade att det kan stanna kvar bakterier i vattenkokaren som ”kan vara dödliga”. Och att detta såklart är ”super super super super gross”.

Laga mat i vattenkokaren

Det hela blir ännu mer intressant om man undersöker vad mer vissa andra personer tipsar om att man använder vattenkokaren till när man är ute och reser för att spara pengar. Vad sägs om att använda den för att koka potatis, nudlar eller för att koka ägg? Om du inte är rädd för ”dödliga bakterier” finns det massa tips på mat du kan laga med en vattenkokare här!

Fler saker som experterna varnar för i hotellrum

Ja, börjar man att testa hur mycket bakterier det finns på olika saker i ett hotellrum hittar man mest på saker som

1) Sällan eller aldrig rengörs
2) Många använder.

Exempelvis:

 • Hårtorken
 • Fjärrkontrollen
 • Lysknappen
 • Sängöverkastet

När tvättades glasen sist?

Cosmpolitan går ännu längre i sina varningar och menar att man ska vara försiktig med glasen i hotellrummen som kanske inte diskats sedan den tidigare gästen…

Vilken typ är du…

Att göra ett quiz för att ta reda på om du är typen som tvättar underkläder i vattenkokaren eller den som kokar nudlar i den vore lite kul, men jag tror läsare av denna blog inte tillhör någon av dessa grupper! Däremot tror jag ni har stenkoll på hur storstäder ser ut uppifrån – testa vilka ni känner igen i detta quiz!

4 kommentarer

 1. Sluta oroa er. Är ni ändå rädda för att använda kokaren använd något av det här. Citroner och c-vitamin säljs ju lite varstans.
  1. Citronsyra
  Fyll vattenkokaren med vatten och ha i en tesked citronsyra. Låt sedan vattnet koka upp en gång och skölj. Är avlagringarna kvar? Häll i nytt vatten och citronsyra och koka upp några gånger till!

  2. Ättika
  Blanda en halv deciliter ättika med vatten och koka upp det i vattenkokare. Låt det sedan stå och dra några timmar innan du sköljer ur den. Koka sedan rent vatten några gånger innan du använder vattenkokaren till dryck och mat.

  3. C-vitamin
  Koka upp en C-vitamin (brustablett) med vatten och låt stå och dra några timmar. Skölj sedan ur vattenkokaren.

  4. Citron
  Pressa en deciliter citron i den vattenfyllda kokaren. Låt koka upp, stå och dra några timmar och skölj sedan ur.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...