Två dagar kvar till Istanbul

Dela inlägget:

Saker jag alltid gör dagarna innan avresa:

1) Kollar vädret varannan timme. Helt meningslöst att kolla så ofta, men vädret styr ju väldigt mycket hur man upplever ett resmål. Nu ser det ut att bli skapligt bra väder i Istanbul till helgen, hoppas prognosen står sig!

väder

2) Kollar upp var hotellet och andra platser vi ska besöka ligger. Brukar jobba med stjärnmarkeringar i Google Maps för att skapa en överblick. Till min glädje såg jag då att de tre takbarer jag fått tips om ligger på promenadavstånd från varandra och även nära vårt hotell.

Karta

Hotellet ja – jag hade ju tänkt mig The Marmara Para som såg helt fantastisk ut med en grym takpool. Men när vi skulle boka såg vi som tur var denna lilla notis;

Marmara

Så då letade vi vidare efter något annat hotell och fastnade för Rixos Pera istället. Ingen pool där heller iofsg, men såg väldigt stort och pampigt ut!

3) Skriver ut alla bekräftelser på flyg, hotell, listor på saker att besöka. Jag har ju gjort en del research som ligger här på bloggen, så det är bara att copy och pasta in i ett word-dokument. Det skulle vara grymt att även ha ett turkiskt SIM-kort så man kan navigera sig med mobilen och Google Maps på plats. Det gjorde jag t ex när jag vara i Japan och det var supersmidigt. Ska nog köpa ett sånt om det finns när vi är på plats i Istanbul!

4) Packa då? Det skjuter jag upp så länge det bara går. HATAR att packa!

2 kommentarer

  1. Härligt med sol, men oj, kan det vara så kallt i Istanbul? Vi har runt 25 grader i Frankrike nu, och det ska bli 29 grader i helgen… Spännande med Istanbul för övrigt! Där har jag aldrig varit, men skulle gärna besöka!

    • Hej, jo – otippat att det inte var varmare här. Men igår och idag har det varit superfint! Härligt med Frankrike – man kan verkligen rekommendera Istanbu!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...