Östermalms bästa brunchställen med soliga uteserveringar.

Dela inlägget:

Finns det något bättre dagen efter en rolig, sen fest att slå sig ner i solen på en uteservering och bli serverad en riktigt god Ägg Benedict? Svårslaget tycker jag. Buffé i all ära, men ibland vill jag hellre bara välja en rätt.

Men – urvalet av krogar med bra sollägen är stort och det är inte helt enkelt att välja. Här kommer en lista på mina favoritställen runt Stureplan och längs Strandvägen.

1) Sturehof.

Alltid lika bra men har bara en brunchrätt på söndagsmenyn. (Idag Ägg Rolyale – dvs som ägg Benedict men med lax istället för skinka) så det gick bort just idag.

2) Taverna brillo.

 
Inga brunchrätter på menyn, men är man sugen på pizza i solen är Brillo nog det bästa valet!

3) Strandvägen 1.

 
Här har de en stor brunchmeny som serveras hela dagen på söndagar som såg riktigt bra ut, så det var här vi hamnade. Man kan ju oftast inte boka bord på uteserveringar, så även här, utan man får skriva upp sig på en väntelista. Vi behövde bara vänta tio minuter innan vi fick ett bord.
Så, jag beställde Ägg Benedict som jag var så sugen på, men blev aningen besviken när den kom in och såg ut så här:
 
Vad gör brödet ovanpå denna rätt?
Min fru tog en omelett som också var god men inte speciell på något sätt.
Något i denna stil hade jag kunnat laga själv och det är lite av min måttstock när jag äter ute – jag vill helst att det ska vara godare eller snyggare än det jag själv kan göra, så jag lär mig något nytt.
(Bästa Egg Benedict jag ätit finns för övrigt på Riche, där den serveras så här):
 
Men, Riches uteservering kan inte matcha Standvägen 1’s.
Men, förutom att uppläggningen av maten på Strandvägen 1 inte imponerade, smakade det bra och det var en väldigt härlig brunch! Just idag hade vi barnvakt och bara att kunna sitta och njuta av solen utan att behöva ta hand om någon annan är underbart som omväxling.
Fler ställen med soliga uteserveringar:

4. Friday’s vid Stureplan

Sugen på Hamburgare? Friday’s vid Stureplan har en uteservering med sol.
Men för lite härligare utsikt, gå vidare ett par hundra meter till nummer 5 på listan som även de har Hamburgare på menyn.

5. Michelle van des Milles.

Ligger vägg-i-vägg med Strandvägen 1 och har en omfattande brunchmeny med allt från amerikanska pannkakor till Ägg Benedict, råbiff, ceasarsallad och högrevsburgare.

6. T-bar.

 
Ett klassiskt ställe som hör till Hotel Diplomat med brunchrätter som Diplomat Burgerpannkakor med lönnsirap och Sashimi på Salmalax

7. Café Linne.

Café utan webbsida men de har en Facebooksida med kontaktinformation. Kör brunch fram till 14.00 (saknar rättigheter). Bra val om man kanske bara vill ta en kaffe och ett bakverk eller en enklare/billigare brunch. 

8. Ångbåtsbryggan.

Väldigt mysigt ställe på vattnet, förtöjd vid Strandvägen. Har ingen brunchmeny, men har på deras vanliga kvällsmeny som de kör dagtid på helgens finns tex massa härliga smårätter som man kan ta in ett gäng av.
  

9. Strandbistron.

Har inte heller någon webbsida men en facebooksida. Ligger på den bortre delen av Strandvägen där man tagit bort parkeringsplatser till förmån för fler restauranger. Till skillnad från Restaurangerna ovan i inlägget – där man har bilväg och spårväg mellan sig själv och vattnet sitter man på Strandbistron direkt vid vattnet. Härligt! Här kör man klassiska sommarlunchrätter som club sandwich, ceasarsallad och steak minute.
 
Andra ställen lite länge ut mot Djurgården är t ex Strandbryggan, Josefinas m fl. Dessa återkommer jag till i ett kommande inlägg!
Vad har du för favoritställen med bra sol-läge?

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...