Triss i Springbank – nyheter 30 Augusti!

Dela inlägget:

Jag har skrivit tidigare om min kärlek till min favoritwhisky Springbank. Det blev kärlek vid min första dram när vi besökte destilleriet i Campbeltown för snart 15 år sedan!

Triss i Springbank

Så, när jag fick chansen att få hem några smakprov av tre nya Springbank som släpps på torsdag tog jag såklart chansen! Det är dels den klassiska Springbank, den rökiga och dubbeldestillerade Longrow och den trippeldestillerade orökta Hazelburn.

Triss i Springbank

Så smakar nyheterna från Springbank

Jag har värdelöst doftsinne, så när vi testar whisky sitter jag mest och väntar på att de andra ska lukta klart så man får smaka. Så hur smakar de?

Springbanks 21-åriga är stjärnan i detta whiskysläpp och den är helt fantastisk. Lagrad på 60 % romfat, 30 % bourbonfat har den fått söta fruktoner från romfaten ihop med vanilj, kola och en doft av peppar som jag tycker kännetecknar Springbank. Det släpps bara 59 flaskor i Sverige och trots priset 2625:- kommer dessa troligen ta slut i ett nafs!

Hazelburn, en 13-årig whisky lagrad på sherryfat är riktigt god, rejält tryck i smakerna där man hittar vanilj, peppar, kola, valnötter och torkad frukt. Supergod och för 928:- är det ett bra köp.

Longgrow är Springbanks rökiga variant som görs i en väldigt liten skala. Denna 18-åring har en distinkt rökig ton, men lite mer subtil än den man hittar i t ex Ardbeg. Salt, rök, vanilj och torkad frukt var smaker vi hittade i denna whisky som lagrats på 60 % sherryfat, 40 % bourbonfat. 1448:- kostar en flaska.

Triss i Springbank
Är det bara jag som blundar när jag smakar på riktigt fin whisky? 🙂

Säljstart: 30 augusti, webblansering kl. 10.00 på Systembolaget.se. Glöm inte sätta en påminnelse strac före 10.00 om du älskar Springbank – det kommer jag att göra!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...