Triss i Springbank – nyheter 30 Augusti!

Dela inlägget:

Jag har skrivit tidigare om min kärlek till min favoritwhisky Springbank. Det blev kärlek vid min första dram när vi besökte destilleriet i Campbeltown för snart 15 år sedan!

Triss i Springbank

Så, när jag fick chansen att få hem några smakprov av tre nya Springbank som släpps på torsdag tog jag såklart chansen! Det är dels den klassiska Springbank, den rökiga och dubbeldestillerade Longrow och den trippeldestillerade orökta Hazelburn.

Triss i Springbank

Så smakar nyheterna från Springbank

Jag har värdelöst doftsinne, så när vi testar whisky sitter jag mest och väntar på att de andra ska lukta klart så man får smaka. Så hur smakar de?

Springbanks 21-åriga är stjärnan i detta whiskysläpp och den är helt fantastisk. Lagrad på 60 % romfat, 30 % bourbonfat har den fått söta fruktoner från romfaten ihop med vanilj, kola och en doft av peppar som jag tycker kännetecknar Springbank. Det släpps bara 59 flaskor i Sverige och trots priset 2625:- kommer dessa troligen ta slut i ett nafs!

Hazelburn, en 13-årig whisky lagrad på sherryfat är riktigt god, rejält tryck i smakerna där man hittar vanilj, peppar, kola, valnötter och torkad frukt. Supergod och för 928:- är det ett bra köp.

Longgrow är Springbanks rökiga variant som görs i en väldigt liten skala. Denna 18-åring har en distinkt rökig ton, men lite mer subtil än den man hittar i t ex Ardbeg. Salt, rök, vanilj och torkad frukt var smaker vi hittade i denna whisky som lagrats på 60 % sherryfat, 40 % bourbonfat. 1448:- kostar en flaska.

Triss i Springbank
Är det bara jag som blundar när jag smakar på riktigt fin whisky? 🙂

Säljstart: 30 augusti, webblansering kl. 10.00 på Systembolaget.se. Glöm inte sätta en påminnelse strac före 10.00 om du älskar Springbank – det kommer jag att göra!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...