fbpx
Matochresebloggen
Triss i Springbank
Whisky Whiskyprovning

Triss i Springbank – nyheter 30 Augusti!

Jag har skrivit tidigare om min kärlek till min favoritwhisky Springbank. Det blev kärlek vid min första dram när vi besökte destilleriet i Campbeltown för snart 15 år sedan!

Triss i Springbank

Så, när jag fick chansen att få hem några smakprov av tre nya Springbank som släpps på torsdag tog jag såklart chansen! Det är dels den klassiska Springbank, den rökiga och dubbeldestillerade Longrow och den trippeldestillerade orökta Hazelburn.

Triss i Springbank

Så smakar nyheterna från Springbank

Jag har värdelöst doftsinne, så när vi testar whisky sitter jag mest och väntar på att de andra ska lukta klart så man får smaka. Så hur smakar de?

Springbanks 21-åriga är stjärnan i detta whiskysläpp och den är helt fantastisk. Lagrad på 60 % romfat, 30 % bourbonfat har den fått söta fruktoner från romfaten ihop med vanilj, kola och en doft av peppar som jag tycker kännetecknar Springbank. Det släpps bara 59 flaskor i Sverige och trots priset 2625:- kommer dessa troligen ta slut i ett nafs!

Hazelburn, en 13-årig whisky lagrad på sherryfat är riktigt god, rejält tryck i smakerna där man hittar vanilj, peppar, kola, valnötter och torkad frukt. Supergod och för 928:- är det ett bra köp.

Longgrow är Springbanks rökiga variant som görs i en väldigt liten skala. Denna 18-åring har en distinkt rökig ton, men lite mer subtil än den man hittar i t ex Ardbeg. Salt, rök, vanilj och torkad frukt var smaker vi hittade i denna whisky som lagrats på 60 % sherryfat, 40 % bourbonfat. 1448:- kostar en flaska.

Triss i Springbank

Är det bara jag som blundar när jag smakar på riktigt fin whisky? 🙂

Säljstart: 30 augusti, webblansering kl. 10.00 på Systembolaget.se. Glöm inte sätta en påminnelse strac före 10.00 om du älskar Springbank – det kommer jag att göra!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar