Tre saker du inte behöver ta med på resan

Dela inlägget:

Det finns massor med tips på saker du måste ta med på resan, men det brukar ju sällan vara ett problem att man tar med sig för lite saker när man reser. Så, här kommer istället listan med tre saker du inte behöver ta med på resan:

1) Guideböcker

Guideböcker tycker jag kan vara bra hemma när man gör research inför sin resa, men när man väl åker iväg är de ofta klart överskattade. På plats är det t ex mycket bättre att fråga lokala personer om vilka de bästa restaurangerna är om ni inte redan har en plan. Tips om restauranger etc ändras snabbare än guideböckerna ges ut och kartor… ja, se tips 2 nedan! Och är det vissa sidor från guideböckerna du verkligen vill ta med – ta kort med mobilen på dessa sidor!

Tre saker du inte behöver ta med på resan
Minnen från en tid innan det fanns resebloggar, internet eller smartphones att ta med på resan!

2) Kartor

Med Google Maps i mobilen behöver du inte längre ha med dig några papperskartor när du reser. Ladda ner kartorna lokalt i mobilen innan resan så kan du använda dem utan datatrafik. Läs mer om hur du använder Google Maps på resan här.

3) Böcker och magasin

Visst, det är härligt att ta med en bok på resan som man äntligen får tid att läsa från pärm till pärm, men de tar mycket plats och väger en hel del. De nya ljudbokstjänsterna i appformat ger dig möjlighet att ladda ner hur många böcker du vill och en fördel är att många finns både som läs- och ljudbok där man kan byta format när man vill mitt i boken. Dessutom kommer böckerna snabbt ut i ljudboksformat så vill man spara pengar är detta bra speciellt under en semester när man hinner plöja massor med böcker – kanske till och med gratis under de 2 veckor man ofta får gratis som ny kund! Ytterligare en fördel med denna betalningsform är att man kan ladda hem böcker man normalt sett inte skulle köpt och på så sätt få upp ögonen för nya författare eller genrer.

Tre exempel på ljud- och eboks appar:

Tre saker du inte behöver ta med på resan

Det var tre saker som är enkla att skippa, men ofta packar man ju även för mycket kläder, för många skor eller tar med strandhanddukar fast det finns på hotellet. Vad är dina tips på saker man kan skippa i sin packning? Kommentera gärna!

 

6 kommentarer

  1. Jeg synder på 3 av 3!!! He he… Nr. 1 fordi jeg aldri klarer å lese meg godt nok opp på forhånd, Nr 2. fordi halvparten av turene mine skjer på fjell eller i skog og papirkart er obligatorisk og Nr. 3 fordi jeg rett og slett liker papirbøker og magasiner bedre enn tablets. Men, når det skal sies… du har helt rett. Skulle jeg reist ut på en lengre tur der vekten på bagasje er viktig, hadde jeg ikke hatt med meg disse… (ok, kart må jeg ha med i tilfelle mobilen sannsynligvis ikke kommer til å funke der jeg er…)

    • Hej Elisa, ja – detta är lite tillspetsat. Helt ärligt tar även jag med guideböckerna ibland för att läsa på när jag sitter på flyget om jag inte hunnit innan. Papperskartor har jag dock övergivit för länge sedan, men främst för att jag har så otroligt dåligt lokalsinne!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...