Träslottet i Arbrå – sommmarlunch på vägen från Järvsö!

Dela inlägget:

När vi åkte till Järvsö från vårt sommarställe på Sunnanö åt vi på Max på vägen upp. Sedan var jag sugen på att hitta ett roligare lunchställe på hemvägen, så jag pratade med restaurangchefen på Bergshotellet sista kvällen och fick tips av henne om ett par ställen på vägen. Växbo Krog, Sniths Hantverksbageri och Träslottet. Alla tre verkade bra, men Träslottet låg längs med den vägen vi ändå tänkt ta tillbaka, så jag ställde GPS:en dit när vi var klara med vår sista aktivitet i Järvsö – forsränning!

Träslottet i Arbrå – sommmarlunch på vägen från Järvsö!

En fullpackad parkering var det första vi såg n’er vi kom fram – och det borde såklart gett oss en idé om att det fanns risk att det var mycket folk och långa väntetider, men jag tänkte inte på det så vi fortsatte in. En stor vacker innergård med massa sittplatser och ett par gamla trähus där det fanns café i det ena – resturang i det andra. Lekplats för småbarn och en liten butik – så jag förstår att detta är ett populärt ställe att ta en paus på när man åker bil denna sträcka.

Vi hittade ett ledigt bord och beställde. Jag tog en våffla med räkor och barnen inte helt otippat hamburgare – igen!

Vi fick in vår dryck efter tio minuter, men sedan tog det tid. Sällskap efter sällskap (som kommit före oss) fick in sin mat, men inte vi. Rejält hungriga var vi, efter att ha paddlat i en vild fors tre timmar innan vi kom fram hit. Efter någon halvtimme noterade jag att alla andra bord hade små brödpåsar. Jag gick in i restaurangen och frågade om vi kunde få lite bröd som alla andra verkade ha fått, men servitrisen förklarade att de hade så mycket att göra så de inte hann skiva upp nytt bröd. När jag frågade snällt fick jag i alla fall med mig ett varsitt bröd ut till bordet – som var supergott.

Men fortfarande ingen mat och efter 40 minuter började det verkligen bli irriterande. Då kom en annan person från personalen ut och bad om ursäkt för att vi fick vänta så långe och sa att de gärna bjöd på en glass efteråt som kompensation. Snyggt sätt att hantera det på – men vi skulle nog kört vidare om vi vetat innan vi beställde att det skulle ta sån tid.

Till slut kom i alla fall maten in. Barnens hamburgare var de nöjda med – och min våffla var riktigt frasig och det var generöst med räkor på.

Sen tog vi glassen de bjöd på. Här var det vanlig köpeglass från SIA med kolasås på tub – inte hemgjord italiensk som vi blev bortskämda med dagen innan. Men god ändå och det är ju tyvärr sån glass man får på de allra flesta ställen runtom i Sverige.

Så sammantaget – maximal otur med timingen när vi kom, då det tydligen varit fullt hela dagen och köket hade en lång lista med beställningar att laga innan vår. Så ska ni äta här – kolla med personalen hur lång tid det är så ni kan ställa in er på att vänta om det är samma läge som när vi kom! För det finns nästan inget värre än att vänta riktigt länge på maten om man är riktigt hungrig tycker jag, svårt att fokusera på annat!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...