Matochresebloggen
Tom Tits Experiment
Aktiviteter

Tom Tits Experiment i Södertälje

Tom Tits Experiment i Södertälje är ett stort vetenskapsmuseum med fyra våningar inomhus och sommartid även en stor utomhusdel. Vi har varit här flera gånger med barnen, men bara vintertid tidigare. Nu i helgen när Tom Tits firade 30 år och vi fick en inbjudan till kalaset kunde vi även testa utomhusdelen.

Tom Tits Experiment – för barn i alla åldrar

Vi var här första gången när våra barn var 3 respektive 5 år. Nu, 6 år senare, hade de nästan ännu roligare här. Det finns en mängd olika aktiviteter, experiment och attraktioner som passar barn i olika åldrar – sammanlagt 450 olika experiment. En sammanfattning finns på filmen nedan, detaljer finner ni längre ner i inlägget!

Utomhusexperiment på Tom Tits Experiment

Denna soliga lördag var utomhusexperimenten extra lockande, speciellt som vi inte testat denna del alls tidigare. Mycket vattenexperiment, en lång underjordisk tunnel och barnens favorit Jojon som finns på bild överst i detta inlägg.

Tom Tits Experiment Tom Tits Experiment Tom Tits Experiment Tom Tits Experiment Tom Tits Experiment Tom Tits Experiment

Utomhus finns även flera attraktioner som vi känner igen från vanliga nöjesparker. Coolast här var Robocoastern – en industrirobot som utrustats med en tvåsitssoffa i vilken man spänns fast och sedan snurrar roboten runt soffan åt alla möjliga håll.

Tom Tits Experiment Tom Tits ExperimentTom Tits Experiment

Andra roliga attraktioner utomhus var en liten Fritt-Fall och en stor fläkt som kunde ställas in i orkanstyrka!

Tom Tits Experiment

Inomhusexperiment på Tom Tits Experiment

I det stora huset finns det mängder med experiment på alla fyra våningar och dessutom är det flera shower varje dag, exempelvis såpbubbleshow.

Tom Tits Experiment

Såpbubbleexperiment

Tom Tits Experiment

Klättervägg där man i grupp ska jaga lysande grepp

Tom Tits Experiment

Programmeringsverkstad

Tom Tits Experiment

Vattenlekar för alla åldrar!

Tom Tits Experiment

Testa att sitta på en spikstol

Tom Tits Experiment

Olika spegelillusioner

Tom Tits Experiment

Mindfullnessspel – mest avslappnad vinner

Det var bara några exempel på allt kul som finns att göra på Tom Tits. Blir man hungrig finns dels ett café med smörgåsar, fikabröd och glass samt en bufférestaurang med en stor buffé inkl dessert för 125:- vuxen / 75:- för barn.

Att åka hit är verkligen en kul aktivitet att göra med barnen. Men sätt av en hel dag, vi hade bara tid att vara här fyra timmar denna dag och hann inte med mer än hälften av allt som fanns!

Läs mer på Tom Tits hemsida.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar