fbpx
Matochresebloggen
Utflykter Stockholm

Utflykter Stockholm – 6 dagsutflykter i Stockholm med barn

Sugna på att hitta på något kul i helgen? Då har jag massor med förslag på riktigt bra dagsutflykter och aktiviteter nära Stockholm! Läs mer om Tyresta Nationalpark, Rosenhill på Ekerö, Siggesta Gård, Artipelag, att hyra en Goboat eller åka till Tom Tits Expermient!

Utflykter Stockholm – 6 dagsutflykter i Stockholm med barn

Tyresta nationalpark och skogsbanan Tjäderstigen

Fint väder och sugna på att andas skogsluft? Då är Tyresta nationalpark och skogsbanan Tjäderstigen något för er! I skogen finns en snitslad bana med massa hinder att ta sig över, perfekt för barn över 4 år.

Här finns ett café, men man kan med fördel ta med egen korv och grilla. Läs mer om Tyresta nationalpark och skogsbanan Tjäderstigen här.

Siggesta Gård – restaurang och äventyrsbana

En trekvarts bilfärd från Stockholm city ligger Siggesta Gård – med en riktigt bra restaurang där man bland annat serverar brunch på helgerna. Ett stenkast från restaurangen finns en äventyrsbanan i skogen som våra barn älskar! Läs mer om Siggesta gård här.

Rosenhill på Ekerö – charmigt hippieställe med god mat

Rosenhill ute på Ekerö är en plats som påminner om Rosendal med fruktträd, grönsaksodlingar och en restaurang, men med en hippie- och alternativ stil med udda bord och stolar, udda koppar och bestick, snirkligt skrivna menyer och kitschiga dekorationer. Här kan man strosa runt bland äppelträd. studmattor och hönshus och sedan ta en fika eller lunch i restaurangen. På somrarna är det ofta bakluckeloppis utanför. Läs mer här.

Båtutflykt på Djurgårdskanalen

Edit 2018: Goboat finns tyvärr inte längre i Stockholm.

Sugen på att ge dig ut till havs men i egen båt? Förra året öppnade Goboat på Strandvägen i Stockholm – små eldrivna båtar med picnicbord och plats för upp till 8 personer. Läs mer om båtarna här!

Konst och brunch på Artipelag

I Gustavsberg, 20 minuter med bil från Stockholms city ligger Artipelag. En stor konsthall och restaurang med ett underbart läge vid vattnet. En perfekt utflykt om man inte vill åka så långt, upptäcka något nytt, komma ut i skärgården och äta en god brunch. Läs mer här om Artipelag!

Tom Tits Experiment i Södertälje

Tom Tits Experiment i Södertälje är ett stort vetenskapsmuseum med fyra våningar inomhus och sommartid även en stor utomhusdel. Läs mer här om allt kul man kan göra på Tom Tits Experiment!

Tom Tits ExperimentTom Tits Experiment

Vad är dina tips vad det gäller bra dagsutflykter från Stockholm? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

Lämna gärna en kommentar