Tokyos Brooklyn – Daikanyama

Dela inlägget:

Daikanyama är ett område i centrala Tokyo som ligger en kort promenad från Shibuya, men där man har känslan av att förflyttas till en helt annan stad. Till skillnad från tempot och höghusen i Shibuya är det här låga hus, lugna gator och massor med intressanta små butiker, restauranger och caféer. ”The Brooklyn of Tokyo” kallar Vogue och Conde Nast Traveler detta område, så självklart såg jag till att spendera en eftermiddag i Tokyos ”Brooklyn” – Daikanyama. Här kommer mina tips på de saker jag gillade bäst här (förutom att kolla in alla intressanta människor, som manen på bilden ovan som tog med sina tre hundar på cykelutflykt)!

Det absolut enklaste sättet att hitta dessa ställen är via Google Maps. Jag lade där till respektive som ”plats jag vill besöka” och då var det enkelt att se i vilken ordning jag skulle ta dem utifrån var de låg.

T-site i Tokyos Brooklyn – Daikanyama

Ett gäng butiker i en byggnad som fått flera priser för sin arkitektur var mitt första stopp i Daikanyama och här skulle jag kunnat stanna en hel dag. En stor boklåda i flera flera våningar med böcker och musik, en stor restaurang och lounge och en underbar stämning. En stor del av böckerna är dock på Japanska, så det är mest för atmosfären, mat och dryck man går hit som turist.

Tokyos Brooklyn - Daikanyama Tokyos Brooklyn - Daikanyama Tokyos Brooklyn - Daikanyama Tokyos Brooklyn - Daikanyama Tokyos Brooklyn - Daikanyama Tokyos Brooklyn - Daikanyama Tokyos Brooklyn - Daikanyama

De har även servering utomhus och redan när jag var här i mitten av Februari hade de första körsbärsblommorna slagit ut!

Tokyos Brooklyn - Daikanyama Tokyos Brooklyn - Daikanyama

Adress: 17-5 Sarugakucho, Shibuya-ku Tokyo

Deras webbsida hittar ni här.

Bonjour Record

En musikaffär/café/klädbutik som är ett måste för alla hipsters (eller för såna som jag som bara gillar samma saker). Här säljer man inte bara CD och vinyl, utan även klassiska kassettband. Kaffet är självklart drop-coffee och musiken är både riktigt bra och mixas av en cool japanska i vit toppluva.

Bonjour Record Bonjour Record Bonjour Record Bonjour Record Bonjour Record

Adress: 24-1, Sarugaku-cho, Shibuya-ku, Tokyo

Spring Valley Brewery

Självklart finns här också ett microbryggeri – Spring Valley Brewery. I en stor restaurangdel kan man bland annat ta in en provbricka med sex av deras egna öler och även lägga till food-pairing om man är lite hungrig. Ofta finns här även gästspel från andra japanska bryggerier. Kul ställe för alla ölnördar!

Spring Valley Brewery Spring Valley Brewery Spring Valley Brewery

Deras webbsida hittar ni här.

Adress: 13-1 Daikanyamacho, Shibuya-ku, Tokyo

Mocha Coffee

Sugen på arabiskt kaffe? Då är det Mocha Coffée du ska bege dig till, inklämt i en liten gränd som man missar om man inte vet exakt var man ska!

Mocha CoffeeMocha Coffee

Deras webbsida hittar ni här.

Le Cordon Blue

Kockskolan Le Cordon Blue grundades i Paris men har nu filialer runt om i världen, bland annat här i Daikanyama. Här kan man hitta goda bakverk, enklare luncher och kika in i klassrummet där nästa generations kockar får sin utbildning!

Le Cordon Blue Le Cordon Blue Le Cordon Blue Le Cordon Blue

Adress: Shibuya, Sarugakucho, 28−13

Deras webbsida hitta ni här.

Matsunosuke

Efter att ha utvecklat sina bakkunskaper i England återvände Akiko Hirano till Japan för att öppna upp caféer med fokus på pajer och pannkakor. Än så länge finns hennes caféer på tre platser och ett av dem är i Daikanyama. Ett populärt café där man ofta får vänta på ett bord, men är man sugen på äppelpaj är det värt väntan. Deras mest populära paj är Sour Creme Apple Pie och den var verkligen fantastisk! Vid sidan av pajerna är det många som går hit för deras pannkakor.

Matsunosuke Matsunosuke Matsunosuke Matsunosuke

Adress: Hillside Terrace D-11, 29-9 Sarugakucho, Shibuya-ku Tokyo

Deras webbsida hittar ni här.

Flippers

Fullt på Matsunosuke? Kolla in Flippers som även de har pajer och pannkakor. Jag orkade inte testa även dessa men de har fått bra omdömen!

Flippers

Address: 1-35-16 Ebisu-Nishi, Shibuya-ku

Deras webbsida hittar ni här.

Hi-Cacao

För chokladälskaren är det Hi-Cacao som är ett givet stopp, kända för sin varma choklad, chokladkakor och chokladtårtor.

Hi-Cacao Hi-Cacao

Adress: TENOHA & NEXT 1F 23, 20

Deras webbsida hittar ni här.

Journey och deras uteservering

Journey är en liten klädbutik med ett stort skyltfönster och från butiken når man en solig, enkelt inredd innergård. Här finns ett café/bar som även serverar enklare rätter. Perfekt ställe att ta en paus en solig vårdag!

JourneyJourney Journey Journey

Adress: Sarugakucho 20

Deras webbsida hittar ni här.

Riktigt härlig del av Tokyo som klart är en av mina favoriter från denna resa. Missa inte när ni kommer till Tokyo! En halvtimmes promenad härifrån hittar ni Roppongi Hills och Mori Art Museum, läs mer imorgon på bloggen om den coola utställning som finns där just nu!

Resan till Japan görs i samarbete med visit Japan, men tankar och åsikter är som alltid mina egna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...