Robot Restaurant i Tokyo – skränigt men ganska kul!

Dela inlägget:

Robot Restaurant i Tokyo är en show som jag läste om redan innan första gången jag åkte till Tokyo, men skippade då det verkande som en riktig turistfälla. Jag var dock lite nyfiken på vad det är som lockar så många besökare att jag denna gång att jag bestämde mig för att gå hit denna gång. (Jag är här nu med Visit Japan så de ordnade biljetter vilket gjorde beslutet enklare). Men, kul att jag fick en push att gå hit, för det var inte alls som jag hade trott!

Robot Restaurant i Tokyo

Robot Restaurant är egentligen mer en show än en restaurang. Showen som tar ungefär 90 minuter spelas fyra gånger per dag. Redan när man närmar sig ingången får man en försmak om vad som väntar. Hela fasaden är täckt med blinkande lampor och en monoton discolåt på japanska går på repeat. I stora stolar vid entrén uppmuntras man att ta en bild och det gör jag såklart. Lika bra att gå all-in på denna Robot Restaurant!
Robot Restaurant i Tokyo

Pre-show i galet inredd lounge

En halvtimme innan den riktiga föreställningen är det en ”pre-show” i en lounge som är inredd som ett casino på LSD. Helt galet. Själva pre-showen är dock bara en utklädd dansare som dansar runt lite, så detta blir mest väntan till showen som man med fördel kan komma lite sent till!
Robot Restaurant i Tokyo Robot Restaurant i Tokyo Robot Restaurant i Tokyo
På given signal går vi vidare till showen, som ligger tre trappor ner. Även här i trappan är det lika extremt inrett.

Robot Restaurant i Tokyo

Robot Restaurant – Showen

Nere i själva lokalen för showen är platserna på läktare längs långsidorna. Man uppmanas att köpa mer att dricka och informeras om att det under showen är fyra (!) till pausar mellan de olika numren för att köpa mer att dricka eller snacks.
Så startar det, med tre gigantiska ”robotar” i blinkande neonfärger som dansare står på och ned galen frenesi slår på trummor i takt med musiken. Även väggarna i lokalen är täckta med LCD-skärmar som blinkar i takt med musiken.
Robot Restaurant i Tokyo Robot Restaurant i Tokyo Robot Restaurant i Tokyo
Showen fortsätter med ett dansnummer med män i monsterdräkter och kvinnor i någon form av mangaklädsel, där de alla skriker högt och trummar i takt med musiken. Dansen är som en mix av krigsdans  eller ritual och det hela påminner ganska mycket om ett karnevalståg extra allt.

Dryckespaus

Man blir lätt vimmelkantig av den höga musiken, trummorna och alla blinkande lampor så det är många som köper mer att dricka i någon av alla pauser. Förutom öl och läsk finns blinkade drinkar och för de som av någon anledning valt att gå hit för att fira något finns champagne.
Robot Restaurant i TokyoRobot Restaurant i Tokyo Robot Restaurant i Tokyo Robot Restaurant i Tokyo

Robot Restaurant – maten

Ja,  när jag läste om detta ställe första gången trodde jag det var en restaurang där man serverades av robotar,  men det var ju helt fel. Man kan dock köpa mat, som kommer i form av en bento-låda halvvägs in i showen. (Inget jag gjorde dock).
Robot Restaurant i Tokyo

Showen fortsätter…

Nästa nummer är en urtöntig scen med ”robotar” som slåss mot människor. Med hög musik, dialog som i en våldsam tecknad film med förställda röster och effekter med rök och laser. Näst sista numret är en ljus- och lasershow som faktiskt var ganska kul och i sista numret kommer hela truppen av dansare in och mimar till några kända låtar stående på blinkade ”bilar”.
Robot Restaurant i Tokyo Robot Restaurant i Tokyo Robot Restaurant i Tokyo Robot Restaurant i Tokyo
En helt bisarr upplevelse som inte liknar något jag någonsin sett. Trots att det var skränigt och högljutt så var det ganska kul och det är ganaterat något man inte kan se någon annanstans, så jag är glad att jag gick hit för att förstå vad det är som gör att detta är så populärt år efter år!

Robot Restaurant – pris och bokning

Pris: 8.000 yen.
Fyra föreställningar per dag – boka i förväg på deras webb som ni hittar här.
Adress: 160-0021 Tokyo, Shinjuku, Kabukicho
Resan till Japan görs i samarbete med visit Japan, men tankar och åsikter är som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...