Thessaloniki – Strandpromenaden Nea Paralia och restaurangen Massalia

Dela inlägget:

Vi var i Thessaloniki en helg i maj och hann då med mycket men inte allt vi ville göra. Så nu på höstlovet när vi hade en heldag ”ledig” innan vårt flyg hem från Thessaloniki tog vi bilen in till stan och delade oss i två team innan vi möttes upp igen för en grym sen lunch på restaurangen Massalia.

Cykeltur längs floden och Nea Paralia

Medan min fru och dotter gick för att shoppa gick jag och vår son mot White Tower för att utforska Nea Paralia – ett urbant konstprojekt där man längs strandpromenaden skapat 12 olika temaparker. Vi hyrde en trampcykel och gav oss iväg.
Till vår sons stora lycka var många av parkerna lekparker med klätterställningar eller saker man kunde klättra på. Perfekt sak att göra med barn med andra ord!

Efter denna cykeltur där vi hade galen motvind på vägen tillbaka var vi rejält hungriga och från White Tower där vi slutade var det bara en kvart till restaurangen där vi bokat bord – Massalia.

Lunch på Massalia – något av det bästa vi ätit i Thessaloniki

När jag gjorde research om restauranger i Kassandra kom restaurant Massalia upp, men de visade sig ha stängt för säsongen. Dock har de en filial i Thessaloniki med samma meny, så vi bokade bord här för en sen lunch.
 Massalia ThessalonikiMassalia Thessaloniki
Riktigt snyggt ställe, med högt i tak, bra musik och framför allt – riktigt god mat. På grekiskt manér tog vi in massa olika rätter som vi delade.
Massalia Thessaloniki Massalia Thessaloniki Massalia Thessaloniki Massalia Thessaloniki Massalia Thessaloniki Massalia Thessaloniki
Jag tyckte vi prickade in väldigt bra restauranger sist vi var i Thessaloniki, men denna restaurang har jag redan lagt till på listan. Grekiska rätter och smaker men i en modern och fräsch touch. Supertrevlig och snabb service. Missa inte när ni åker till Thessaloniki! Ni hittar deras webb här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vilken är den bästa glöggen 2023? När man bjuder in till adventsfika vill man såklart bjuda på en...

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...