Hyrbil på Thessalonikis flygplats billigast

Dela inlägget:

/samarbete/ Vi gillar verkligen flexibiliteten med att ha en egen hyrbil när vi reser och när vi på höstlovet åkte en långweekend till Grekland planerade vi att både åka runt i Kassandra och en sväng till Thessaloniki så hyrbil skulle även bli klart billigare än taxi. Men hur hyr man bil billigast?

Hyrbil på Thessalonikis flygplats billigast

Jag frågade en kontakt jag har på Kassandras turistbyrå om hon kände till någon lokal biluthyrare i Thessaloniki och hon tipsade om ‘Kriopigi Cars & Cosmorent”. Deras upplägg är att de möter upp kunderna vid ankomsthallen på flygplatsen med bilen och man lämnar den åter på samma ställe. Dels sparar de pengar på att inte ha kontor på plats som de stora kedjorna (vilket gör att deras priser är lägre) men det är även ett fantastiskt smidigt sätt att hämta och lämna en hyrbil. De har dessutom lägsta-pris garanti. Så vi bokade såklart via dem. Även om det bara var för tre dagar vill man ju inte betala onödigt mycket.
Så, när vi gick ut från ankomsthallen stod en representant från bilfirman med en lapp med vårt namn på och tog oss till bilen som stod precis utanför. Några underskrifter senare var vi på väg mot vårt hotel – Smidigt!
Hyrbil på Thessalonikis flygplats
Här hittar ni länk till Kriopigi Cars & Cosmorent!

Köra bil i Kassandra

Tar man bilen från flygplatsen söder ut mot Kassandra är det fina vägar (utan hål!). Skyltningen är sådär,  men vi navigerar med Google Maps så det kvittar. Det finns flera bensinstationer på halvön och de har fortfarande kvar servicen att de tankar åt en. Det var inga problem att betala med kort.
Hyrbil på Thessalonikis flygplats

Köra bil i Thessaloniki

Vi tog bilen ända in till city i Thessaloniki och här är det ett helt annat tempo och hets än i Kassandra. Bilarna tutar vilt, lämnar ogärna företräde och saxa-systemet för att ta sig in i en viss fil existerar inte. Inga problem såklart, men detta ihop med trånga, backiga gator gör att man ska vara skapligt van bilförare för att inte bli uppstressad av att köra bil här!
Hyrbil på Thessalonikis flygplatsHyrbil på Thessalonikis flygplats
Att hitta parkering på gatan gav vi upp direkt men det fanns flera parkeringshus där det bara kostar 1-2 euro/timme.
Tar man sedan bilen från Thessalonikis centrum ut till flygplatsen den snabbaste vägen har man bland annat denna underbara utsikt!
Hyrbil på Thessalonikis flygplats Hyrbil på Thessalonikis flygplats
Inlägg i samarbete med Kriopigi Cars & Cosmorent, men som vanligt mina egna åsikter och jag kan verkligen rekommendera denna hyrbilsfirma!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...