fbpx
Matochresebloggen
Sveriges största reseblogg
Okategoriserad

Sveriges största reseblogg? Nu över 40.000 läsare per månad

Att ha en reseblogg som en hobby tar en del tid på kvällar och helger. Men det är kul och för en tävlingsmänniska som mig är det riktigt kul att så många personer hittar till bloggen på olika sätt. Vissa följer bloggen på Facebook, andra går in direkt på startsidan för att se om jag skrivit något nytt, medan många kommer via en sökning på Google efter något som jag skrivit om. Mer nedan om vilka ni som läser bloggen är!

Sveriges största reseblogg? Nu över 40.000 läsare per månad

Under sommaren har trafiken till bloggen ökat och den senaste månaden nådde jag äntligen över 40.000 unika personer. Tänk, det hade jag inte vågat hoppats på när jag startade bloggen för fyra år sedan!

Sveriges största reseblogg

Skärmbild från Google Analytics 10/7-8/8 2018

Så just nu kan jag i alla fall kalla matochresebloggen.se för Sveriges största reseblogg bland de jag känner till och som finns rankade på bloggportalen, där alla som vill kan lista sin blogg. Självklart finns det lifestylebloggar med många fler läsare (som exempelvis Bianca Ingrosso med femton gånger fler läsare) som även de reser en hel del och bloggar om resorna, men de gör oftast inte reseguider eller sammanställer tips utan visar mer upp sitt härliga liv. Och konkurrensen bland resebloggare är hjärtlig men hård! Freedomtravel.se som brukar ligga före mig går säkert om snart igen!

Vad läser folk på matochresebloggen?

Som man kan vänta sig så är det mycket beroende på årstid och väder. Under sommaren är det exempelvis reportage om nöjesparker och vattenland, hotell-, restaurang- och “saker att göra-tips” i Europa som folk är intresserade av, förutom att följa våra resor denna sommar till Kroatien och massa olika utflykter i Sverige.

Då många resenärer med SAS drabbades av försenade flyg (inklusive vi själva) är det många som läst inläggen om hur man själv kan få ersättning från SAS utan mellanhänder. Ett annat inlägg som många läste var det om den fejkade SAS-kampanj som fick stor spridning på Facebook innan SAS själva gick ut på sin Facebooksida och varnade för den (tre dagar efter att jag skrivit mitt inlägg och till och med taggat SAS på Twitter för att uppmärksamma dem om den fejkade kampanjen).

Vilka läser matochresebloggen.se?

Google Analytics som jag använder för att analysera och mäta bloggen ger också insikter i vilka som läser bloggen. Inte ner på individnivå, men i stora drag. Så här ser det ut:

 • De flesta bor i Sverige, 35% i Stockholm, 10% i Göteborg och 6% i Malmö.
 • 61% av läsarna är kvinnor, 39% män.
 • 60% av läsarna är mellan 25-45 år.
 • 72% läser bloggen i mobilen och över hälften gör det i en iPhone. De som har en Android istället har oftast en Samsung Galaxy.

Nyhet – nyhetsbrev med veckans inlägg varje söndag.

För att fira besöksrekordet (och för att jag haft tid under sommaren att hitta en bra lösning) kommer alla ni som skrivit upp er för bloggens nyhetsbrev att börja få ett mail varje söndag med länkar till alla veckans inlägg. Jag är själv dålig på att följa bloggar, men gillar att få e-mail på detta sätt – hoppas att ni med gör det. Har ni inte skrivit upp er ännu finns ett formulär på startsidan av bloggen (till höger om du sitter på en desktop, skrolla ner om du läser bloggen i mobilen).

Vad händer i höst på bloggen?

Nja, ovanligt lite är spikat, men det finns många planer om både weekendresor och längre resor. Jag inser mer och mer att det gör mig lycklig att ha lite resor framåt i tiden inbokade att se fram emot, så snart hoppas jag att planerna blir definitiva.

Vad spelar det för roll hur många läsare man har? Vem bryr sig?

Ja, förutom att det är kul att veta att det är många som tar del av tipsen är det såklart lättare att hitta bra samarbeten ju fler läsare man har och det leder i sin tur till ännu fler reportage på bloggen.

Dock vill jag påpeka att även om en resa eller ett inlägg görs i samarbete med en partner så är jag alltid ärlig och transparent med detta och skönmålar inget – jag kan stå för allt jag rekommenderar här på bloggen!

Du kanske också är intresserad av...

11 Comments

 • Reply
  Sandra Lifsresor.se
  10 augusti, 2018 at 07:06

  Stort grattis! Klart imponerande. Och välförtjänt.

  • Reply
   christianmuda
   10 augusti, 2018 at 08:07

   Tack Sandra!

 • Reply
  4000mil
  10 augusti, 2018 at 07:51

  Grattis, vilken raketökning du gjort i sommar! Keep up the good work!

  • Reply
   christianmuda
   10 augusti, 2018 at 08:07

   Tack, ni ökar ju också lika snabbt. Härliga tider!

 • Reply
  Liniz Travel
  10 augusti, 2018 at 13:58

  Du är grym Christian!!! Stort grattis! Imponerande. Men snygga bilder och bra innehåll. Heja dig! Kram

  • Reply
   christianmuda
   10 augusti, 2018 at 15:44

   Tack Lina! ???

 • Reply
  TravelAnna
  10 augusti, 2018 at 19:54

  Vad kul, Christian. Stort grattis! Att gå all in lönar sig. 🙂 Heja på!

 • Reply
  FREEDOMtravel
  11 augusti, 2018 at 20:05

  Grattis! Bra jobbat! Bra innehåll är det som lönar dig i längden! Och så är det bra att du sporrar oss ?

  • Reply
   christianmuda
   13 augusti, 2018 at 10:23

   🙂 – ja, perfekt att ha någon att tävla med. Ni har sporrat mig länge så inte mer än rätt att jag sporrar tillbaka!

 • Reply
  Linda, Resa medvetet
  11 augusti, 2018 at 20:21

  Bra jobbat Christian. Du kan det här med att skriva inlägg som folk kan söka sig till och många sånna inlägg ger gott resultat. Kör hårt framöver!

  • Reply
   christianmuda
   13 augusti, 2018 at 09:11

   Tack Linda! Jo, det är både en mix av att skriva så folk hittar inlägget och såklart att skriva om sånt folk är intresserade av!

Lämna gärna en kommentar