Lilla Ego – hå¨ller ställningarna i krisen

Dela inlägget:

I torsdag träffade jag än god vän efter jobbet (som vi bägge gjorde hemifrån) – så skönt att komma ut på stan en sväng! Jag hör till den grupp som tycker att riskgrupper ska hålla sig hemma när smittriskerna är höga. Alla andra borde i mitt tycke leva som vanligt, men såklart var extra noga med renlighet, stanna hemma när man är sjuk osv.

Vi möttes upp på Odenplan och tog en öl på en uteservering. En god nyhet i dessa tider är att uteserveringarna får öppna extra tidigt! Vi fortsatte sedan till Lilla Ego där jag lyckats boka ett bord i drop-in delen vid köket.

Vänteöl i korridoren på Lilla Ego

Drop-in delen är lite opålitlig vad gäller exakt när man få slå sig ner. Vi fick vänta en knapp halvtimme från tiden vi bokat innan det blev ledigt. Men hade en trevlig stund i den lilla väntekorridoren som finns längst in i lokalen – där vi såklart tog in huset egna öl.

Kris i restaurangbranchen just nu, men här var det lika fullt som vanligt. Så härligt att för en stund känna att saker är som ”vanligt”, med ett skönt sorl, skratt och uppsluppen stämning,.

Tonfisken på Lilla Ego – missa inte

Jag brukar sällan beställa samma rätt flera gånger, utan vill testa mig vidare på menyn på restauranger jag återkommer till. Men sist jag var här åt jag en förrätt på tonfisk, wasabi, kokos och blomkål (185:-) som var så galet god att jag var tvungen att ta den igen. Till den ett glas riesling och så lilla egos brödservering som hängt med sen start. Fantastiskt!

Daniel Räms serverar tonfisken

Till varmrätt tog jag en rätt som funnits ett tag på menyn – ren med svamp jordärtskocka och peppar. (325:-). Riktigt snygg och välkomponerad rätt med perfekt stekt kött, som Daniel Räms valde ut ett glas nebbiolo till. Väldigt gott, även om ren inte är mitt favoritkött. Jag borde tagit piggvar med savoykål, gurka och grillmajonäs – den såg supergod ut!

Vidare till en pub med whisky – Queens Head

Även solen har sina fläckar. För Lilla Egos del är det whiskyutbudet, som är obefintligt. Så vi tog notan efter varmrätten och fortsatte till vår favoritpub i närheten – Queens Head och deras gubbrum längst in, Här har vi haft massor med små whiskyprovningar och vanan trogen gjorde bad vi bartendern att välja ut två hemliga sorter han gillade så vi fick en liten blindprovning, Här på Queens Head märktes det dock helt klart att det var färre människor ute – vi hade gubbrummet helt för oss själva.

Just sånt här känner jag betyder extra mycket i dessa kristider. Att vi som inte tillhör riskgrupperna och inte är sjuka fortsätter att leva som vanligt. Så att inte alla restauranger och pubar går i konkurs, vilket vore så tråkigt på så många plan.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...