Square Nine – lyxhotell med spa i Belgrad

Dela inlägget:

Ett stenkast från gågatorna i Centrala Belgrad som kryllar av butiker och restauranger  ligger boutiquehotellet Square Nine. Här råder ett avslappnat lugn och är en perfekt plats att vila upp sig på efter att ha utforskat Belgrad. I den stora lobbyn finns ett stort loungeområde, en bar och en av hotellets två restauranger.

Square Nine

Spa på Square Nine

I källaren ligger gym och spa:et. Ja, man får gå hit från rummet i morgonrock!

Square Nine

Det är ett minispa, med den minsta finska bastu jag sett, lite större ångbastu och en liten jacuzzi som bara är mindre än två meter i diameter. Men storleken här har ingen betydelse, bastun är het, ångbastun fräsch och jacuzzin är perfekt för en eller två personer. Hotellet har bara 30 rum, så då räcker detta bra och det var inte mer än två andra personer här någon av gångerna vi var nere i spa:et. Simbassängen är däremot lång och varm, med lampor som lyser genom vattnet som kastar vackra skuggor på den murade stenväggen vid poolen.

Square Nine Square Nine Square Nine Square Nine

Restauranger och takterrass på Square Nine

Hotellet har en stor fine-dining restaurang på entréplan där man bland annat serverar en avsmakningsmeny med matchande vinpaket. På takvåningen finns en japansk restaurang som sommartid även har en terrass. Första kvällen när vi kom till Belgrad åt vi i fine-dining restaurangen och tog vi in avsmakningsmenyn som bland annat hade en fantastisk kalvravioli med tryffelskum, en körsbärsdessert som var som ett konstverk och de matchade riktigt bra viner till maten.

Square Nine avsmakningsmeny Square Nine avsmakningsmeny Square Nine avsmakningsmeny Square Nine avsmakningsmeny

Det är även i den stora restaurangen vid lobbyn man äter frukost. En liten buffé med bröd, pålägg, frukt och yoghurt och så valfria varma äggrätter som lagas på beställning.

Square Nine Frukost Square Nine Frukost

Rummen på Square Nine

Hotellet har 30 rum i olika kategorier, från minsta superiour king till presidentual suite. Vi bodde i den minsta rumstypen, men det var verkligen ingen litet rum utan rymligt och stort badrum med både badkar och dusch. Andra morgonen tog vi upp frukost på rummet, så lyxigt!

Square Nine RummenSquare Nine Rummen Square Nine Rummen

Läget

Hotellet ligger verkligen perfekt, mitt i city men några kvarter från de mest livliga gatorna. Den vackra Kalemegdan Park ligger en kort bit från hotellet från vilken man har en fantastiskt utsikt.

Vill ni unna er ett riktigt bra boende när vi åker till Belgrad kan jag verkligen rekommendera Square Nine. Det är jag inte ensam om att göra, exempelvis lyfte även New York Times fram detta hotell i sitt reportage om 36 timmar i Belgrad.

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...