fbpx
Matochresebloggen
Mat

Sommarlunch på Bispbergs Herrgård och promenad upp till Bispbergs Klack

Efter trippen ner till Skåne och Österlen (där vi hittade så härliga restauranger) blev jag sugen på att testa fler härliga ställen att äta lunch här uppe i Dalarna på än de vi tidigare besökt. Det måste ju bara finnas fler bra! Jag frågade våra följare på Instagram om tips på bra restauranger i Dalarna och fick massor med bra förslag. Idag testade vi det första – Bispbergs Herrgård, strax utanför Säter.

Här serveras alla dagar i veckan under sommaren en sommarbuffe, med närodlat och ekologiskt så långt det går. Egeninlagd sill, gravad lax, flatrökt skinka, västerbottenpaj, sallader, bröd mm. Supersmarrigt!

  

För 40 kronor extra kan man lägga till en stor desserbuffe och kaffe – och det kunde vi såklart inte motså! 


 

(Är man bara fikasugen kan man välja att bara köra på fikabuffen). Fin trädgård och har man barn med sig finns getter, ponnys mm att kolla in. 

  

 

Bara ett stenkast från Herrgården finns ett naturreservat med utkikspunkten Bispbergs Klack. Under sommaren häckar falkar i skogen så man får parkera vid bergets fot och promenera ca 1,5 km upp till klacken.   

Helt otrolig utsikt och verkligen värt promenaden upp. En bra kombo – äta sig riktigt mätt på Bispbergs Herrgård och sedan göra av med lite av energin genom att promenera upp till klacken!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar