Sommargästerna – Ladies Abroad

Dela inlägget:

Vi fortsätter med sommargäster på bloggen. I förrgår var det Freedomtravel som gästade och idag är det Lena från bloggen Ladies Abroad som gästar. Lena driver bloggen ihop med sin dotter Maxime och de reser nog mest av alla resebloggare jag känner till (trots att både Lena och Maxime liksom jag har bloggandet som en hobby!). Fascinerande hur mycket man hinner med om man vill! De delar även mitt intresse för mat (och tar riktigt bra matbilder) och vackra stränder! Helt klart en blogg jag kan kommendera!

Lena – ni har bloggat länge, berätta hur det hela startade:

Det var helt enkelt Maximes förslag. ”Vi gillar att resa, du gillar att fota. Låt oss starta en reseblogg”. Detta var tidigt 2011 och vi började med artiklar från Sri Lanka, där vi precis hade spenderat tre veckor.

En av de första bilderna på bloggen från Sri Lanka

Vilken typ av inlägg är de mest lästa på er blogg?

Vi har ganska stor spridning på våra mest lästa artiklar. Det mest populära inlägget genom tiderna är Att resa med Aeroflot, efter det är det ett hopp till flera andra artiklar som ligger på ungefär samma nivå. Paradis eller paradis? Maldiverna vs Seychellerna, Att resa på egen hand i Iran, Varför din nästa helgresa borde gå till Gdansk.

Vad är dina planer nu i sommar?

Jag började sommaren med tio dagars rundresa i Georgien och Armenien i början av juni. På torsdag denna vecka bär det av till Gardasjön i Italien och i månadsskiftet juli och augusti står Köpenhamn och Skåne på tur. Sen blir det också en långhelg i Vitryssland i augusti.

Om man inte har bokat en resa i sommar ännu, var tycker du man ska åka?

Det är så många bra ställen i lagom avstånd för en sommarsemester. Balkan, och särskilt Montenegro och Albanien, är årets stora fluga och jag förstår precis varför. Där finns både god mat, vackra stränder samt dramatisk natur vid Kotorfjorden. En annan favorit är Lissabon, kombinerad med stränder i Cascais och kultur och slott i Sintra. Eller varför inte en charterresa till vackra Sicilien, om du vill göra det hela enkelt?

Spårvagn i Lissabon

I vilket land har du fått dina bästa restaurangupplevelser och vad åt du?

Jag minns fortfarande tonfisken med sojasås jag åt i Cape Town år 2000 och den grillade fisken med limesås på Ton Sai i Thailand år 2001 som bland det godaste jag har ätit.

Om jag ska nämna de senaste årens matupplevelser på resa så är det restaurang BAO i Kiev samt Chedi i Tallinn som sticker ut. Den observanta ser likhetstecken mellan dessa två restauranger, och ja; jag gillar många smårätter och jag gillar asiatisk mat.

Ah – denna bild får mig verkligen att bli sugen på att boka en resa till Kiev direkt! Du hittar fler tips från Lena på deras blogg här.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...