fbpx
Matochresebloggen
tre klassiska sommarstäder
Kryssning Okategoriserad

Boattrip runt Östersjön – tre klassiska sommarstäder

Jag skrev tidigare om en roadtrip runt Östersjön som jag hade planer på, men denna sommar kommer jag istället åka på en boattrip runt Östersjön, till tre klassiska sommarstäder på fyra dagar! Det är Birka Cruises som under sommaren arrangerar olika långkryssningar och jag ska hänga på en av dem. Denna kryssning går från centrala Stockholm till den danska ön Bornholm, vidare till Warnemünde på den tyska kusten och avslutningsvis till Visby innan båten går hemåt igen.

Boattrip runt Östersjön – tre klassiska sommarstäder på fyra dagar

Denna kryssning är ju genial, att kunna se tre klassiska sommarstäder i tre olika länder på fyra dagar där man färdas medan man äter middag och sover är ju perfekt. Dessutom nästan helt utan transfer till båten som man går på i centrala Stockholm. Torsdag eftermiddag kastar vi loss och håller väderprognosen kommer man kunna sitta på däck med något kallt att dricka och passera förbi Stockholms vackra skärgård medan båten tuffar söderut. Frukost och middagar äter man på båten och dagarna spenderar man på de olika platser där båten lägger till.

Stopp 1 – Bornholm

Första stoppet är Bornholm på fredagen klockan 12.00 och där har vi sex timmar på oss att utforska denna lilla danska ö. Här finns två Michelinkrogar – Kadeau och Lassen’s restaurang på Stammershalle Badehotel om man vill dra på med en lyxlunch, annars ser stränderna här underbara ut och det arrangeras flera olika utflykter som vandringar, cykelturer eller besök på fiskrökerier.

tre klassiska sommarstädertre klassiska sommarstäder

Stopp 2 – Warnemünde

Till Warnemünde kommer man redan 07.00 på morgonen och man har en hel dag på den tyska Rivieran! Här kan man till exempel hänga på stranden i de klassiska tyska solkorgarna eller utforska Rostock och gå på ölprovning.

tre klassiska sommarstäder

Stopp 3 – Visby

Ah…. Visby. Hit åkte jag med mitt kompisgäng varje sommar i över 15 år på raken innan vi alla gifte oss och skaffade barn. Jag har sett mycket av ön, men skulle gärna åka upp till Fårö igen, som är en av de utflykter som arrangeras, eller kolla in sandstränderna på Gotlands östra kust. Här blir det svårt att välja utflykt – skulle vilja åka på alla!

Självklart kommer ni kunna följa resan här på bloggen och där kommer även lite mer detaljer om hur själva kryssningen är, från hytt till restaurangutbud ombord!

Boattrippen görs i samarbete med Birka Cruises, men alla åsikter och tankar är som vanligt mina egna!

 

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar