Sommargäster på Matochresebloggen – Freedomtravel

Dela inlägget:

Nu i sommar kommer jag börja med sommargäster på bloggen som jag tror fler kan vara intresserade av att följa. Först ut är Freedomtravel.se som är Sveriges största blogg om resor med inriktning på camping och äventyr. Peter & Helena som driver bloggen är några av de flitigaste resebloggarna jag känner till och de uppdaterar bloggen dagligen.  Det jag gillar med deras blogg är bland annat att de är helt ärliga, är något inte bra så varnar de och visar gärna upp missöden längs resans gång! De har även valt att bo i husbåt – så är ni sugna på den livsstilen får ni ofta en bra inblick.

Ni har bloggat länge, berätta hur det hela startade:

Vi har alltid älskat att resa och 2008 köpte vi en husbil för att kunna resa oftare, längre och på ett friare sätt. Vi döpte husbilen till ”FREEDOM” eftersom den betydde frihet för oss. Samtidigt kände vi att vi ville vi dokumentera våra resor med husbilen och på så sätt föddes bloggen FREEDOMtravel.

Idag bloggar vi om resor, äventyr och camping och publicerar ett nytt inlägg varje morgon 06:00. Vi varvar resorna med husbilen med resor med flyg och skriver om alla olika sätt att resa. Förutom att vi bloggar om våra egna resor samlar vi restips land för land, så det ska vara enkelt för andra att hitta inspiration och praktiska tips inför resor i världen – oavsett på vilket sätt man reser.

Vilka inlägg är de mest lästa på er blogg?

När vi kollar statistiken är det framför allt inlägg om att resa med husbil och om resmål i Europa som toppar. Kanske inte så konstigt eftersom vi rest mycket i Europa och har många restips att dela med oss av. Allra mest läst är ändå ett inlägg om att bo i husbåt. Vi bor nämligen i husbåt när vi inte är ute och reser! Våra 5-i-topp blogginlägg är:

  1. Vanliga frågor om att bo i husbåt
  2. Hitta ställplatser och campingar 2017
  3. Vad är rimligt pris för en ställplats?
  4. Vågar man resa i Albanien?
  5. Mat, vin och priser i Portugal

Hur ser era sommarplaner ut i år?

Vi är ute på resa just nu! Vi är ute med vår husbil i tre veckor på en spännande upptäcktsresa runt Polen och Tjeckien. Senare i sommar kommer vi också resa med husbil till den stora Sverigefest som hålls i Wismar i Tyskland i augusti varje år. I september blir det en kryssning i Medelhavet.

Peter vid ratten på husbilen

Om man inte har bokat en resa i sommar ännu, var tycker ni man ska åka?

Om man inte har så lång tid på sig och vill hålla nere budgeten är Polen ett riktigt bra alternativ. Stränderna längs Östersjökusten är fantastiskt fina och trestadsområdet (Gdansk, Gdynia och Sopot) bjuder på allt från charmiga gator och historiska sevärdheter till strandhäng och uteliv. Andra favoriter i Europa det vilda och vackra Korsika och det natursköna och ännu inte så exploaterade Albanien.

I vilket land har ni fått era bästa restauranguppelevser och vad åt ni?

Vi kan inte riktigt bestämma oss, så vi måste välja TVÅ länder! För det första vill vi slå ett slag för Riga i Lettland. Här finns gott om restauranger med hög kvalitet, där kockarna använder lokala råvaror, men samtidigt är nyskapande och tar in influenser utifrån. Vi har skrivit ett inlägg om Rigas bästa restauranger (enligt oss) och ytterligare ett inlägg om tre bra restauranger i Riga.

Det andra landet vi vill tipsa om är Island och dess huvudstad Reykjavik. På Island finns fantastiska råvaror i form av färsk fisk och skaldjur, och även lamm och fågel. Många av kockarna är kreativa och vi fastnade framför allt för restaurangen Fish Market, som blandar de isländska råvarorna med influenser från Asien.

Stort tack Peter & Helena för era tips! Deras senaste resa var dock ingen husbilsresenärer utan den gick med flyg till Agadir!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...