Proviant Gärdet – kvarterskrog med stor solig uteservering

Dela inlägget:

I höstas öppnade Proviant Gärdet, ett syskon i proviantfamiljen vars mat restaurangchefen Andreas Wallander då beskrev som ”Svensk snabbmat”. I veckan var vi där och åt middag på deras soliga uteservering för att se hur köket och servisen lyckas leverera så här knappt ett år efter öppning.

Stor solig uteservering

Proviant Gärdet ligger på Valhallavägen 113 med ett perfekt solläge från förmiddagen långt in på kvällen. Utsikten över Valhallavägen är kanske inte den roligaste – här skulle en spaljé med gröna växter verkligen göra ett lyft.

Proviant GärdetProviant Gärdet

Pizza, Burgare och kvällens meny

Man serverar lite olika rätter beroende på tid på dagen och vi var här vid sextiden en vardag så det var kvällsmenyn vi valde ifrån. Jag var här med vår son och hans kusin och de ville ha hamburgare respektive pizza, medan jag blev sugen på att testa Meny Gärdet, där man väljer ett av två alternativ för förrätt, varmrätt och dessert för 375:-.

Egengjorda charkuterier

Jag valde egengjorda charkuterier från butiken på Sturegatan med picklade rotfrukter till förrätt som var en stor portion som räckte till oss alla tre att starta med. Brödet till charkbrickan var dock inget som imponerade trots att detta är bageriet i Proviantfamiljen – lite otippat då brödkorgen på Proviant på Sturegatan brukar vara riktigt bra. Här kom det inte in någon brödkorg alls, kanske för restaurangens enklare profil.

Proviant Gärdet

Röding och hamburgare

Till varmrätt tog jag denna soliga sommarkväll en inkokt röding från Landön med nobisdressing, pressgurka, variation av blomkål & ramslök – somrigare blir det nästan inte. Dock lyfte den inte riktigt, jag vill ha mer tryck i inkokt fisk och det saknades något krunchigt för ett detta skulle vara helt i min smak.

Proviant Gärdet

Barnens val var de väldigt nöjda med, en perfekt stekt hamburgare med hembakat bröd och kusinen som inte har lika stor aptit som våra barn var väldigt nöjd med sin barnpizza (som inte finns på menyn men som vår servitör föreslog).

Proviant Gärdet Proviant Gärdet

Till dessert tog vi en chokladmousse som var riktigt bra och mäktig nog att dela på alla tre.

Proviant Gärdet

Inomhus på Proviant Gärdet

Det var lite växlande molnighet denna kväll så flera sällskap valde att sitta inne. Det är en snygg lokal med enorm takhöjd, grälla pinnstolar i orange, mässingslampor på de vitkaklade väggarna och stora fönster som ända upp till taket som släpper in massor med ljus.

Proviant Gärdet

En film säger ännu mer, eller?

Sammantaget om Proviant Gärdet

Härlig kvarterskrog där man med fördel tar in en pizza eller hamburgare, för fine-dining är Proviant på Sturegatan ett säkrare kort i närheten!

Adress Proviant Gärdet: Valhallavägen 113

Webb: proviant.se/gardet

 

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...