Sista minuten-resor – bästa knepen för att boka en billig resa i sista minuten

Dela inlägget:

Svensk sommar levererar inte som du hade hoppats och prognosen ser inte bra ut.  Du längtar efter värme och vill ta en sista-minuten-resa? Men hur hittar man bästa resan till lägsta pris? Ska man boka flyg och hotell separat eller är det bättre med charter? Här kommer våra bästa tips – som vi såklart även har provat med framgång själva!

Sista Minuten resor med lågprisflyg och separat hotellbokning

För några år sedan var det en riktig kall sommar när vi hade planerat att vara i Dalarna, så vi sökte desperat efter en sista minuten resa men det fanns få resor kvar och allt charter var dyrt. Då fick vi tips om att boka flygstolar med Norwegian till Rom och hittade direktflyg till helt ok pris för hela familjen. Nästa steg var boende – vi sökte på booking.com efter boende max två timmar med bil från Rom och hittade ett boende på en gammal vingård med stor pool två timmar bilresa från Rom och hade en superbra vecka.
Så, har man tid att göra en hel del research själv och vill välja sitt boende själv är detta en bra lösning.

Sista minuten med charter

Charterbolagen har ju sistaminuten-priser men det har vi inte testat på tretton år. Då reste vi ospecificerat och kom till ett riktigt trist hotell mitt ute i ingenstans på Lanzarote. Vi hyrde en bil och tog oss runt till avlägsna mysiga stränder runtom på ön så det blev en bra semester ändå trots hotellets läge. Men man kan ju även ha tur och komma till ett riktigt bra ställe även om man bokar sista-minuten.
Är man lite mer bekväm av sig, vill boka flyg, transfer och boende i ett och inte är så noga med var man bor är det en sista-minuten med ett charterbolag man ska välja.

Charterbolagens sidor med sista-minuten-erbjudanden.

  • Sista minuten med Ving
  • Sista minuten med Tui
  • Sista minuten med Apollo
 Sista minuten-resor

Fyra tips för att hitta billiga flygbiljetter

Väljer du att boka flyg och boende separat finns det några tips för att hitta de billigaste flygbiljetterna.

1. Åk när inte alla andra gör det.

Det behöver inte bara betyda att ni ska åka utanför skolloven eller ta en söndag-torsdag resa när alla andra vill åka torsdag-söndag. Några kompisar till oss åker till Goa i Indien nu i sommar när det är regnperiod. Priserna på lyxhotell är 90% billigare där på sommaren jämfört med under högsäsong. Samma sak gäller t ex Thailand som har stora kampanjer under den svenska sommaren.

2. Kolla även flygplatser utanför city och hos lågprisbolagen

När vi åkte till Grekland var priserna hälften när vi tog oss till Nyköping jämfört med att flyga från Arlanda och det var dessutom direktflyg. För att t ex hitta Ryanair behöver du gå in direkt på deras webb, ofta finns de inte med i de stora sökmotorernas resultat. Men tänk på att ibland så landar de även på flygplatser utanför city i staden du kommer till.

3. Sök på olika platser, dagar och tider

Nöj dig inte med det första resultatet. Sök runt, testa olika bokningssiter och dagar. Jag brukar börja med Google Flights som har med de flesta flygbolag och bland annat ger tips om det är billigare att flyga en dag tidigare eller senare.
Sista minuten resor

4. Välj två enkelresor med olika flygbolag

Ibland är det billigare att välja två enkelresor med olika flygbolag än att boka tur/retur med samma. Men se upp för att boka två olika flygbolag en sträcka, blir det försening på ditt första flyg får du ingen ersättning då om du missar nästa flyg. En annan fördel med att boka två enkelresor är att du enkelt kan åka till en stad och hem från en annan. Exempelvis flyga till Milano, hyra en bil där och sedan droppa av den i Rom och flyga hem därifrån.
Vad är dina tips för att hitta en bra resa när man är ute sent? Kommentera gärna!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...