Sightseeing på cykel i Belgrad

Dela inlägget:

Finns det något bättre sätt att upptäcka en stad med än med cykel? Vi hyr ofta cyklar när vi besöker storstäder och så gjorde vi även helgen när vi var i Belgrad. Tre anledningar till att Belgrad är en bra stad att cykla i:

  1. Det finns cykelbanor så snart man kommer ut från den innersta citykärnan
  2. Det finns mycket att se längs floderna där man snabbt tar sig fram med cykel
  3. Det är väldigt platt om tar sig ut från innersta stadskärnan ner till floden

Vi hyrde våra cyklar på ibikebelgrad som ligger söder om citykärnan ett stenkast från cykelbanan om går längs floden Sana. De visste om att vi skulle göra detta reportage för bloggen så vi fick en specialdeal där de även skickade med en trevlig guide som visade oss vägen. Även om jag hittar bra nuförtiden med hjälp av Google Maps så var det kul att ha någon som även kunde berätta lite om vad vi åkte förbi och visa oss små undangömda ställen som vi annars bara skulle åkt förbi.

cykel i Belgrad cykel i Belgrad

Cykeltur till sjön Ada

Vi började med att cykla längs med floden Sava till den konstgjorda sjön Ada. Det var tidigare en ö i floden Sava som man använde som bas för att skapa en sjö genom att fylla i landmassor vid öns ändor. Det är ett av Belgrads allra mest populära utflyktsmål med över 300.000 besökare på helgerna.

cykel i Belgrad cykel i Belgrad cykel i Belgrad

En lång stenstrand är anlagd och det finns promenad- och cykelvägar runt hela sjön. Kommer man hit utan cykel finns flera cykeluthyrare på plats och är man riktigt slö finns ett minitåg man kan åka runt hela sjön med. På många platser runt sjön ligger strandbarer och restauranger som har solstolar utställda på stenstranden ner mot sjön. En kul detalj är att de installerat ett ljudsystem som kör pop och house längs hela strandpromenaden, utöver restaurangernas egen musik.

Ada Belgrad Ada Belgrad  Ada Belgrad IMG_8234 Ada Belgrad Ada Belgrad

Som ni ser var vi här innan säsongen drar igång, hit vore det kul att åka tillbaka när det är högsommar!

Cykeltur längs Donau till Gardoš Tower

Nästa dag cyklade vi åt andra hållet, norrut över en stor bro till det som kallas ”New Belgrade”. Här finns det ingen stenstrand men efter man passerat en stor park kommer man till strandpromenaden där det finns desto mer båtar, hotell och restauranger.

cykel i Belgradcykel i Belgrad

Lunch på Supermarket Talas

Här åt vi lunch på Supermarket Talas, klart den snyggaste restaurangen längs floden med perfekt läge. Både en stor uteservering vid restaurangbyggnaden samt en ännu större uteservering vid vattnet.  Vi startade med en varsin av deras omtalade färskpressade juicer och och delade på en grekisk sallad som var magiskt god. Sedan tog vår dotter ett säkert kort – cheeseburgare – medan jag beställde in karp, fångad i floden utanför restaurangen. God, om än väldigt rustikt serverad :-).

Supermarket Talas Supermarket Talas Supermarket TalasSupermarket Talas Supermarket Talas

Upp till Gardoš Tower

En kort bit till längs floden vek vi sen av upp mot Gardoš Tower. Sista biten upp till höjden får man ta gamla stentrappor och väl framme får man ta en lång smal trappa upp till utkiksplatsen i tornet. från vilket man har en fantastisk utsikt!

Gardoš Tower Gardoš Tower Gardoš Tower Gardoš Tower

Två härliga cykelutflykter som jag verkligen kan rekommendera när ni åker till Belgrad!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...