Sightseeing och tempura i Kyoto

Dela inlägget:

Dags att utforska Kyoto! Hyrde en cykel på hotellet och gav mig iväg direkt när jag vaknade. Mycket att se och redan strax före kl 16 går tåget tillbaka till Tokyo.

Första stoppet var Kinkakuji Temple – den gyllene paviljongen – otroligt pampig paviljong i en vacker park.

 

Vidare till Ryoanij Temple och stenträdgården.
Det var ett mycket behagligt lugn över hela den här platsen, satt och samlade energi innan jag cyklade vidare till Nino castle.

 

Började bli hungrig och var sugen på att äta mer av det som var godast på middagen igår – tempura. Googlade på ”best tempura in Kyoto”, fick upp ett ställe på tripadvisor med väldigt bra omdömen, kollade var det låg på Google Maps och av en slump låg det bara 1 km bort, på vägen till mitt nästa stopp. Perfekt!

Så himla trevligt ställe och sätt att äta på. Vid en bardisk sitter alla gästerna, i mitten står kocken och friterar. Varefter man äter upp får man nästa munsbit serverad. Räka, japansk svamp, majs, äggplanta, pumpa osv. Grymt!
Med nya krafter gav jag mig söderut i stan till Fushimi Inari Shrine – det tempel som rankas som no 1 att göra. Väldigt maffigt.

 

Jag gick och gick i gångar som ovan, men de fortsatte bara uppåt och uppåt. Mitt tåg gick ju vid 4-tiden och efter att ha gått i en halvtimme och klockan var 14 frågade jag några som var på väg ner hur långt det var till toppen. En timme svarade de. Ingen chans att jag skulle hinna, så jag vände ner igen lite motvilligt.  Var verkligen sugen på att ta mig till toppen.
Cyklade till hotellet, lämnade åter cykel och hämtade väskan och hade videochatt på Skype med Gustaf och Filippa. Saknar verkligen dem nu!
Sedan buss ner till stationen. Väl framme vid perrongen hade jag bara 5 minuters marginal, lite väl tight kanske, men jag hann.

Nu tillbaka till Tokyo och sista natten i Japan!

 

 

Föregående artikel
Nästa artikel

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...