Sightseeing i Belgrad – topp sex saker att göra

Dela inlägget:

Sightseeing i Belgrad – här kommer våra sex tips på saker du inte ska missa om du åker en weekend till Belgrad!

1. Ät på lyxresturang till fyndpris

Det finns flera ambitiösa krögare i Belgrad där du kan äta en avsmakningsmeny till fyndpris. Mest känt är Homa där vi åt middag en av våra dagar (drygt 1000:- sek för en avsmakningsmeny med dryckespaket) men andra restauranger som många pratar om är exempelvis Dijagonala 2.0 och Salon 5. Läs mer om vår middag på Homa här.

Homa fine dining Belgrad Homa fine dining Belgrad

2. Åk på cykeluflykt till Ada

Som så många andra storstäder är Belgrad en perfekt stad att utforska med cykel och det är inte långt att ta sig från citykärnan till sevärdheter utanför stan med cykel. Läs mer om att cykla i Belgrad här.

cykel i Belgrad

3. Gå på hipstersightseeing

Belgrad kalls ofta ”det nya Berlin” och då är det i första hand alla hipsterkvarter man syftar på. Avslappnade caféer, barer och restauranger där musiken kommer från vinylspelare och man serverar självklart craft beer. Läs mer om när vi gick på Hipstersightseeing här.

Sightseeing i Belgrad

4. Utforska konstgjorda sjön Ada

Ada var tidigare en ö i floden Sava som man använde som bas för att skapa en sjö genom att fylla i landmassor vid öns ändor. Det är ett av Belgrads allra mest populära utflyktsmål med över 300.000 besökare på helgerna. Superhärligt ställe med två långa stenstränder och en liten undangömd sjö.

Ada Belgrad IMG_8234

4. Klättra upp i Gardos Tower

På vägen till Gardos Tower längs med floden Donau passerar ni dessutom massor med restauranger, barer och glassförsäljare! Lite med om hur  ni tar er hit i inlägget om cykelsightseeing eller från detta inlägg om vår tredje dag i Belgrad.

Gardoš Tower

5. Njut av utsikten från Belgrads fästning

Belgrads fästning är ett givet stopp när ni utforskar Belgrad. Bakom en pampig port hittar ni en stor park och en hel del oväntade saker som en stor utomhusutställning med pansarvagnar och raketgevär, ett tortyrmuseum, borggårdar omgjorda till basketplaner men framför allt en underbar utsikt mot floden Donau

Sightseeing i Belgrad Sightseeing i Belgrad  Sightseeing i Belgrad Sightseeing i Belgrad

6. Prova det lokala hantverksölet Kabinet

Kabinet är Serbiens första craft beer och har på tre år vuxit till ett stort premiumvarumärke som serveras på såväl finkrogar som små pubar i Serbien. Kabinet är även danska Mikkelers partner för balkanregionen. Ett ställe som både har Kabinet på fat och ett stort utbud på flaska är Supemarket, som är en mix av designbutik typ Designtorget, klädbutik med lokala designers samt en bar- och cafédel.

Supermarket Belgrad Supermarket Belgrad

Jag fick möjlighet att prova igenom 12 olika sorters Kabinet här där en av grundarna och delägarna till bryggeriet – Kosara Dangic Melentijevic – ledde provningen. Hon berättade massor om detta intressanta bryggeri som experimenterar mycket och gör samarbeten med flera av Belgrads stjärnkockar. Bland de mer extrema sorterna är exempelvis ananas och pepparöl, saltöl, suröl på körsbär eller ingefärsöl. Jag hittade många riktigt goda sorter av de vi testade, även om jag föredrar lite vanligare sorter som Ipa och Ale.

veckan efter vi var där öppnade man en egen restaurang och bar – Endorfin som också är ett perfekt ställe att prova deras öl på. Har man lite mer tid kan man även besöka bryggeriet som ligger 4 mil utanför Belgrad.

Fler inlägg om Belgrad:

Har du några bra tips om saker att göra eller se i Belgrad? Kommentera gärna!

7 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...