Sekten på Gröna Lund – läskigaste attraktionen hittills

Dela inlägget:

Fredag den 18 oktober öppnar Gröna Lund upp nöjesfältet i Halloweenformat för tredje året i rad. Sekten på Gröna Lund är årets nyhet och den ryktas vara den läskigaste attraktionen hittills. Jag var med på en pressvisning några dagar innan premiären och fick chansen att vara en av de första som fick gå in och träffa sekten…

Sekten på Gröna Lund

Huset som sekten håller till i är uppbyggt det det under sommaren är konsertscen. Det är ett stort hus, som såklart även från utsidan ser skräckinjagade ut och hålögda sektmedlemmar gör sitt bästa för att skrämma bort besökare som vill in. Men vi fortsatte…

Storyn om sekten på Gröna Lund:

”Mitt ute i ödemarken, långt ifrån civilisationen i ett gammalt övergivet hus, har en hänförande och auktoritär ledare samlat ett sällskap tillgivna medlemmar, brännmärkta för livet med sektens ockulta symbol på kroppen. Tillsammans tillber de mörka makter för att tillkalla en uråldrig demon till platsen, i tron om att den ska ge dem obegränsad makt och evigt liv. För att locka upp demonen från underjorden, krävs offerritualer där oskyldiga människor och dess själar offras. Men vad ingen vet är att när demonen väl är återuppväckt från mörkret finns det ingen som kan stoppa den.”

Inne i sekten-huset

Inne i huset går man likt de andra skräckhusen i smala, mörka gångar, där man aldrig vet vad som väntar bakom nästa hörn. Massor av sektmedlemmar gör vad de kan för att skrämma livet ur besökarna tills man når husets hjärta, offerrummet. Där står en rad sektmedlemmar uppradade och beskådar en offerritual.

Sekten på Gröna Lund

Efter det kanske man trodde att det otäcka var över – men nej! För att ta sig vidare behöver man tränga sig igenom en extrem smal tunnel – inget för den med klaustrofobi!

Åldersrekommendation: 13 år, 11 år i vuxet sällskap.

Fler skräckattraktioner under Halloween

Flera av favoriterna från tidigare år är också kvar, som Zombie Zone, Skeppet, House of even worse nightmares och Olustiga huset. Lär mer om dem i förra årets reportage här.

Dessutom – om vädret tillåter – är alla de vanliga attraktionerna öppna under Halloween på Gröna Lund förutom flygande mattan.

Boka biljetter i förväg till Halloween på Gröna Lund!

Pefekt höstlovsaktivitet som allt fler upptäcker. Första året var det drygt 80.000 gäster under Halloween. Året efter 120.000. I år har man, för att det inte ska bli för trångt, satt en dagsgräns på 12.500 gäster. Så, se till att boka biljetter i förväg om ni ska hit!

  • Öppet: 18 20 oktober & 25 oktober – 3 november.
  • Pris: 399-430 kronor beroende på dag om biljetten köps online. Annars 30 kronor extra.
  • Läs mer hos Gröna Lund.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...