fbpx
Matochresebloggen
Schmaltz Bar & Delicatessen
Restauranger Restauranger i Stockholm

Schmaltz Bar & Delicatessen på Nybrogatan – intressant, rustikt och supergott!

I lördags tog jag och min fru en spontanmiddag på Schmaltz Bar & Delicatessen på Nybrogatan. En liten deli, som nu under sommaren även har en uteservering på Nybrogatan. Det blev precis ett bord ledigt när vi gick förbi, så vi högg det – utan att veta någonting alls om restaurangen. “We serve jewish food” sa den trevliga servitrisen när vi bad att få titta på menyn innan vi satte oss – och det verkade spännande.

Schmaltz Bar & Delicatessen

Jag startade med en fatöl (min favorit Nils Oscar – blir alltid lika glad när den finns på fat) som kom in i små, tunna glas, Till det delade vi på lite snacks i form av sardeller med rostat surdegsbröd och citron. samt saltgurka med smetana och honung som servitrisen rekommenderade varmt. Rustikt, enkelt och supergott!

Miljön på Nybrogatan som är en gågata utan bilar söder om Östermalmstorg var verkligen perfekt denna ljumma sommarkväll. Massor med folk som promenerade förbi och de flesta bord på uteserveringen var satta med stolarna bredvid varandra, så vi bägge kunde spana in alla förbipasserande!

Vi fortsatte med två förrätter att dela på – inkokt vit sparris med gribichesås och potatiskugel – en fluffig potatiskaka med stenbitsrom, rödlök, gräslök och smetana.

Schmaltz Bar & Delicatessen

Efter alla dessa smårätter delade vi på en makrill till varmrätt, med stekt potatis, kapris, dill och brynt smör. Till det ett glas knastertorr riesling. Som avrundning – polsk ostkaka med mandel och persika.

Schmaltz Bar & Delicatessen

Detta var verkligen en härlig middag och det varma vädret i kombination med allt folk som var ute och denna intressanta meny gav verkligen känslan av att vara utomlands, kanske på en ambitiös diner i Williamsburg!

Dåligt väder? Det finns även bord inomhus.

Fakta om Schmaltz Bar & Delicatessen

Prisnivå: Mellan

Adress: Nybrogatan 19

Öppet: Alla dagar 11-22

Deras webb hittar ni här.

Du kanske också är intresserad av...

2 Kommentarer

 • Reply
  Amanda (Swedish Passport)
  11 juni, 2021 at 10:41

  Åh, denna restaurang har jag missat så tusen tack för tipset! 🙂

  • Reply
   Christian Muda
   12 juni, 2021 at 18:08

   Vi också faktiskt – fram till i lördags!

Lämna gärna en kommentar