Sanibel Island i Florida – som att vara i Kariben!

Dela inlägget:

Västra kusten av Florida är inte lika omtalad som Miami, Key West eller Orlando, men har underbara stränder och en härligt avslappnad atomsfär. Här finns fantastiska stränder och en väldigt rikt djurliv.

”När du åker över bron till Sanibel lämnar du USA”

Vi startade våra dagar på västkusten på Sanibel Island som var en riktig paradisö. Att vara där kändes nästan som att vara i Karibien.  ”När du åker över bron till Sanibel lämnar du USA” sa en man vi träffade på stranden och det kändes lite grann just så. Kritvita stränder, palmer och en väldigt avslappnad atmosfär. Det finns så mycket att berätta om Sanibel så jag kommer tillbaka till ön i fler inlägg, men börjar med en övergripande beskrivnig över ön och saker att göra!

Cykling på Sanibel

Ön är liten och man tar sig enkelt runt med cykel vilket många gör. Det finns fina separata cykelbanor längs alla vägar och många hotell lånar ut cyklar till gästerna. Vi startade vår vistelse här med en lång cykeltur och det funkade bra även med barnen – ön är väldigt platt och lättcyklad. Alla cyklister man möter hälsar glatt, det är som att man hamnat på en liten semesterort där alla känner alla!

Cykling Sanibel Island

Stränder och snäckor på Sanibel Island

Många stränder ligger vid hotell eller privatbostäder, men det finns även stora härliga stränder tänkta för allmänheten där det även finns bekvämligheter som duschar, toaletter etc. Stränderna är fulla med snäckor och det är en populär aktivitet att samla snäckor vid besöken här.

Stränder Sanibel Island Stränder Sanibel Island Stränder Sanibel Island Stränder Sanibel Island

Öborna är så stolta över sina snäckor att det till och med finns ett snäckmuseum här som vi kollade in en dag när vi hade vägarna förbi.

Vill man inte samla snäckor själv finns även en affär här som bara säljer snäckor – ”She sells sea shells”.

Bo på Sanibel Island – Sundial Resort

Här på västkusten är många hotellrum små lägenheter, även på lite finare hotell. Vi bodde på Sundial Resort som flera gånger rankats till Sanibels bästa hotell och det var verkligen bra. En stor fin lägenhet med balkong mot havet. Bra kök så efter att ha ätit ute alla måltider några dagar köpte vi med oss lite kallskuret, ost och frukt och åt middag ”hemma” på balkongen. Flera pooler och  en underbar strand precis utanför. Jag återkommer till detta hotell i ett separat inlägg!

Middag på balkongen
Middag på balkongen – inte en mygga tack vare att hela balkongen hade ett myggnät från golv till tak!
Stranden Sundial Resort
Tidig morgon på stranden vid hotellet
Frukost på Sundial Resort
Härlig frukostbuffé med en kock som gjorde ägg och omeletter på på beställning och stor terrass mot havet där den kunde avnjutas

Poolen Sundial Resort

Restaurang på Sanibel Island – Island Cow

Vi frågade några personer vi träffade vilken öns bästa restaurang (för en barnfamilj) var och de sade unisont ”Island Cow” – så där åt vi vår lunch. En supercharmig restaurang inredd i starka färger, tavlor med citat och god mat i gigantiska portioner. Den har även utsetts till ön bästa restaurang såg vi senare. Missa inte om ni åker hit!

Island Cow Sanibel Island
Långt inne i berget av ost och bacon fanns en perfekt grillad hamburgare!

Island Cow Sanibel Island

Utflykter på Sanibel – J. N Ding Darling  Ling wildlife refuge

Nästan halva Sanibel består av ett stort naturreservat – J. N Ding Darling Ling wildlife refuge. Här finns bland annat ett stort mangroveträsk vilket vi en dag gjorde en utflykt till. Man kan antingen padla kajak och komma in i de riktigt små kanalerna eller hoppa på en båt som tar en med lite längre ut och chansen att få se delfiner. Vi hade lite tid innan båtutflykten och hann med både och! Riktigt cool natur och en underbar tur i det grunda vattnet. Vill man inte ge sig ut på vatnet kan man även köra bil genom naturreserveratet och göra stopp längs vägen för att gå in i tunnlar som skapats i mangroveträsket. Som i en saga!

J. N Ding Darling Ling wildlife refugeJ. N Ding Darling Ling wildlife refuge J. N Ding Darling Ling wildlife refuge J. N Ding Darling Ling wildlife refuge J. N Ding Darling Ling wildlife refuge

 

Båtuflykt till Captiva Island

En lite längre båtutflykt man kan göra från Sanibel är från öns norra spets över till Captiva Island. Här finns en gammal restaurang känd för att väggarna är tapetserade med dollarsedlar. Traditionen att sätta upp sedlar på väggarna började för hundra år sedan då fiskare kom in på krogen för att äta middag. Hade de haft en god fångst satte de upp en sedel på väggen för att kunna nyttja vid sämre dagar.

img_1082 img_1084

p1100445 img_1100

Idag sitter 70.000 sedlar på väggar och tak och man serverar god, rustik mat, exempelvis sin goda lax som de röker själva på ön. Efter lunchen kan man ta en promenad i den täta skogen som känns som en djungel!

Detta var ett litet smakprov på vad Sanibel har att erbjuda, jag återkommer till mer detaljer om t ex hotellet vi bodde på i ett kommande inlägg!

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...