Fort Myers Beach – stränder, solnedgångar och mysiga restauranger!

Dela inlägget:

Fort Myers Beach ligger på Floridas västra kust och är en perfekt plats både som utgångspunkt för dagsutflykter till andra öar, stränder och sevärdheter eller att bara hänga på för sol, bad och god mat.

Vi bodde här tre nätter på Best Western Fort Myers Beach, mitt på stranden med en balkong rakt mot havet där vi fick njuta av flera perfekta solnedgångar! Här följer lite tips för er som har planerat en resa till dessa trakter.

Fort Myers Beach

Det finns många härliga städer och stränder på Floridas västkust, men Fort Myers Beach hör till en av de populäraste och vi förstår varför. Stranden är bred, kritvit och man har den nästan för sig själv. Det är en långgrund strand som passar perfekt för barn och den är inte så exploaterad utan det är fortfarande bara en del låga hotell längs stranden som står mellan 1-plans strandhus.

Fort Meyers Beach FloridaFort Meyers Beach Florida

Fort Myers Beach är en ö och i närheten av bron över finns ett charmigt litet centrum med många små restauranger och några affärer. Där finns även en pittoresk gammal pir som går rakt ut i vattnet; en populär plats att fiska eller att njuta av solnedgången ifrån.

Fort Meyers Beach Florida

3 bra Restauranger vid Fort Myers Beach.

Vi fick tips om några bra restauranger och hittade en på egen hand. Detta är våra tre tips!

The Beach Pierside Grill

Precis vid stranden och piren ligger The Beach Pierside Grill. Stort, avslappnat ställe med god fatöl och drinkar i plastglas. Vi testade deras crab cakes, ribs och grillad fisk – helt ok men kanske ingen stor matupplevelse och man går kanske främst hit för att njuta av solnedgången!

Fort Meyers Beach Florida Pierside Grill

Smoking Oyster Brewery

Ett par kvarter in från piren och ”Times Square” som man kallar det lilla torget i centrum ligger Smoking Oyster Brewery. En krog jag och min fru gick till själva när barnen hellre ville ta en enkel tidig middag och vila på hotellet. Perfekt, lite mer livligt ställe att gå till utan barn. Här testade vi Oysters Rockefeller som var otroligt goda och fortsatte med musslor och heta räkor till varmrätt. Min favoritrestaurang i Fort Myers Beach.

Fort Meyers Beach Florida Smoking Oyster Brewery Fort Meyers Beach Florida Smoking Oyster Brewery Fort Meyers Beach Florida Smoking Oyster Brewery Fort Meyers Beach Florida Smoking Oyster Brewery

Nervous Nellie’s

Den tredje restaurangen vi vill tipsa om är Nervous Nellie’s – ligger vid vattnet på motsatt sida från piren och har med andra ord inte solnedgångsläget. Men, perfekt ställe för hela familjen där barnen direkt fick kritor och block, vi fick in våra drycker snabbt och de hade exempelvis riktigt bra mexikansk mat.

Nervous Nellie’s Fort Meyers Beach Nervous Nellie’s Fort Meyers Beach Nervous Nellie’s Fort Meyers Beach Nervous Nellie’s Fort Meyers Beach

Best Western Plus beach resort

Det finns inga lyxhotell vid Fort Myers Beach, utan även hotellen är lite mer avslappnade. Vi bodde på Best Western Plus Beach resort som vi var väldigt nöjda med. Två stora rum varav det ena hade ett pentry så vi kunde laga enklare mat åt barnen själva någon dag. Och ha lite goda drycker i kylen för att kunna sitta på balkongen och njuta av solnedgången med t ex en kall öl.

BEST WESTERN PLUS Beach Resort Fort Meyers Beach
Utsikten från balkongen!
BEST WESTERN PLUS Beach Resort Fort Meyers Beach BEST WESTERN PLUS Beach Resort Fort Meyers Beach BEST WESTERN PLUS Beach Resort Fort Meyers Beach

Hotellet hade även en stor pool som barnen lekte i så mycket de kunde och ville man gå till stranden fanns den direkt utanför hotellet.

BEST WESTERN PLUS Beach Resort Fort Meyers Beach BEST WESTERN PLUS Beach Resort Fort Meyers Beach

Här ingick även frukost som var bra med bagels, juicer, äggröra och korvar osv. samt även mer söta typiskt amerikanska inslag som muffins, söt yoghurt och flingor av massa olika slag. Ett stort plus att de hade glutenfria bagels, muffins och havreflingor – och att man kunde sitta i deras trädgård vid stranden och äta sin frukost!

BEST WESTERN PLUS Beach Resort Fort Meyers Beach

En fördel här jämfört med t ex Miami är att man kan parkera direkt vid hotellet utan kostnad och att allt annat som snabbt Wi-fi etc. ingick.

Utflykter från Fort Myers Beach

Sanibel

Det finns massor att se med Fort Myers som utgångspunkt, exempelvis öarna Sanibel och Captiva som du kan läsa mer om i detta inlägg eller hos Fort Myers turistbyrå här.

Stränder Sanibel Island

Edison & Ford Winter Estates

Åker man upp till Fort Myers downtown en halvtimme från stranden finns en av Floridas allra mest besökta platser – Edison & Ford Winter Estates. Henry Fords gamla sommarhus med en magnifik trädgård där det även finns ett fint museum som visar upp lite av alla uppfinningar som Henry Ford och Thomas Edison står bakom.

Edison & Ford Winter Estates Edison & Ford Winter Estates Edison & Ford Winter Estates

Vi skulle gärna stannat kvar på västkusten ett par veckor till, men hade fler stopp kvar på vår resa. Efter Fort Myers begav vi oss till Orlando, mer om det i nästa inlägg!

Ni som har fler tips om saker att göra i och runt Fort Myers – kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...