Saker att göra på Island – mina sju bästa tips

Dela inlägget:

Island var ett riktigt drömresmål för mig och det var faktiskt ännu bättre än jag trodde. Planerar man väl hinner man med massor på en långweekend (eller om man tar ett stopp här ett par dagar på Island på vägen till USA). Naturen är helt fantastisk och Reykjavik har ett stort utbud av riktigt bra restauranger och livliga barer. Här kommer mina sju bästa tips om saker att göra på Island!

Saker att göra på Island – mina sju bästa tips

1. Blå Lagunen

Vill man maxa kan man åka till den Blå Lagunen direkt från flygplatsen. Ja, man hinner till och med hit även om man bara har några timmar på plats i Reykavik. Blå Lagunen ligger bara en kvart från flygplatsen och var ännu härligare än jag hade hoppats på. Läs mer om Blå Lagunen, se bilder och få tips inför besöket i detta reportage.

Saker att göra på Island - mina sju bästa tips

2. Golden Circle

Tre av de mest spektakulära naturupplevelserna på Island kan man se under en dag i en utflykt som kallas the Golden Circle. Där ingår det stora vattenfallet Gullfoss, den vackra Nationalparken Þingvellir och Geysir där aktiva gejsers sprutar fontäner av vatten var femte minut. Man kan åka med på en busstur eller köra golden circle utan problem med egen hyrbil. Läs mer om Golden Circle här.

Saker att göra på Island

3. Sightseeing i Reykjavik

Reykjavik är en stad med en koncentrerad stadskärna som passar perfekt att utforska per fots. Coola konstverk, streetart, konstmuseum, vackra byggnader och massor av restauranger och caféer är lite av det man kan se under ett par timmar. Läs mer om Sightseeing i Reykjavik här.

Saker att göra på Island

4, Se på norrsken

Om du kommer hit under vintermånaderna och väderförhållandena är de rätta är ett hett tips att ta dig någonstans där stadens bakgrundsljus inte stör och kolla in norrskenet. Man kan antingen åka på en organiserad tur, eller ta en taxi en kvart från Reykjavik och och kolla in norrskenen på egen hand. Läs mer om Norrsken på Island här.

Saker att göra på Island

5. Restauranger i Reykjavik

Nivån på restaurangerna i Reykjavik har ökat markant de senaste 10 åren och idag finns exempelvis sju restauranger med utmärkelsen Michelin the Plate och en med Michelin Bib-gourmand. Läs mer om Restauranger Reykjavik för foodies här!

Saker att göra på Island

6. Barer och nattklubbar i Reykjavik

Reykjavik har ett riktigt bra utbud av barr och nattklubbar, perfekt för barhopping. Det är sällan någon entré eller gästlista och det finns allt från lugna whiskybarer till nattklubbar med flera dansgolv. Perfekt för en livlig utekväll!

Saker att göra på Island Saker att göra på Island Saker att göra på Island

7. Videy island

Videy island ligger bara en kort båttur från Reykjavik och är ett populärt utflyktsmål med en intressant historia, så efter en förmiddag med sightseeing i Reykjavik på egen hand tog vi en båt ut hit för lunch.

Saker att göra på Island

Saker att göra på Island

Att göra på Videy Island

Videy är bland annat känt för Imagine Piece Tower som finns här, byggt till John Lennons minne och designat av hans änka Yoko Ono. Varje år arrangeras ett event ute på Videy på årsdagen av Lennons död där Yoko Ono ofta deltar ihop med flera tusen andra besökare.

Saker att göra på Island

Dagen vi var här regnade det, så vi gick direkt från båten upp till huvudbyggnaden som rymmer café och en restaurang. Här tog vi in en torsk till lunch som var riktigt bra.

Saker att göra på Island

Saker att göra på Island

Det finns även ett café här om man vill äta något lättare. Just denna utflykt är att rekommendera en solig sommardag, även om det var mysigt att hänga i huset när det regnade ute…

Saker att göra på Island

Fler saker att göra på Island (som jag inte hann med)

Valspaning

Att spana efter valar är en mycket populär utflykt från Reykjavik och chansen att se valar här är stor. Man är rädd om sina valar och har exempelvis system så inte fler än tre båtar befinner sig vid en val samtidigt så de inte ska bli stressade. Vi spejade efter valar på vår båttur till Viley, dock utan resultat. Valarna finns ofta längre ut, så vill man se valar rekommenderas en whale-watching-båttur, vilka det finns mängder av i olika prisklasser.

The Ring Road

Om man har 7-10 dagar att spendera på Island är the Ring Road en fantastisk resa. Du kan läsa mer om hur man lägger upp en sån resa i detta inlägg.

Rid Islandshäst

Islänningarna är stolta över sina Islandshästar och vill du ge dig ut på en tvåtimmarsritt ligger Laxness Horse Farm bara en dryg halvtimmes biltur från Reykjavik.

Har du några fler tips på saker att göra på Island? Kommentera gärna!

Resan hit gjordes i samarbete med Icelandair, men tankar och åsikter är som alltid mina egna.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...