Saker att göra när det regnar

Dela inlägget:

Äntligen semester – och regnet öser ner! Vad ska man göra när regnet öser ner och prognosen närmaste sju dagarna ser lika mörk ut? Googla ”Saker att göra när det regnar” och du hittar självklara tips som att läsa böcker, baka, kolla film, gå på badhus, göra ett hemmaspa eller lära sig ett nytt partytrick. Samma saker som passar perfekt att göra under resten av året när det regnar eller snöar alltså.

Saker att göra när det regnar
Baka småkakor formade som bokstäver – perfekt sak att göra när det regnar?

Boka en resa istället

Om det är riktigt trist väder är dock frågan om det finns saker man kan göra i regnet för att semestern ska kännas lika härlig som om vädret vore fint. Vi har ofta satsat på semestrar hemma i Sverige på sommaren men sen i panik bokat en resa utomlands när vädret var en stor besvikelse. Har man fått en vecka med värme kan i alla fall vi stå ut med halvtaskigt väder resten av semestern.

Förra året hade vi fem kanondagar i värmen på Rhodos

Smartaste sättet att hitta en sista-minuten resa till värmen

Ett av alla tips för att hitta billiga flygbiljetter är ”Var flexibel med var du ska, vilka dagar du ska åka och restid”. Finns det någon gång man kan använda detta tips är det kanske just under en lång semester där det inte kvittar så mycket var man kommer eller om det tar några extra timmar – bara man kommer till värmen. Läs mer i ett inlägg om hur man hittar billiga flygbiljetter här.

Börja planera nästa års resa redan nu

Eller, ta chansen om det regnar att i god tid börja planera nästa sommarsemester i riktigt god tid. Det tar ju verkligen lång tid att göra ordentlig research inför en resa och när har du mer tid än just nu? Fördel med att boka en resa i god tid är att priserna oftast är som lägst och utbudet är som bäst. Tiden när man kunde fynda sista-minuten och råka få en svit på hotellet är förbi. Nu för tiden är det det oftast de sämsta rummen på de sämsta hotellen som finns kvar för de som bokar riktigt sent.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...