Dagens Sommargäst – New York-älskaren Anna

Dela inlägget:

Dagens sommargäst – Anna Ström Åhlén. Anna har en av få nischade resebloggar – ”New York – My Bite of the Big Apple”. Hon älskar New York dit hon återvänder gång på gång och har på bloggen massor med tips för er som planerar en resa till New York. Här hittar ni både nybörjartips och inspiration när suget efter ett återbesök sätter in.

Dagens Sommargäst - Newyorkbloggaren Anna

Vad är det som gör att du älskar New York?

New York är staden som har allt, alltid. Här finns allt från fantastisk konst, både på gatan och i gallerier, till mat från världens alla hörn, hemliga barer, hisnande takterrasser, gömda lummiga parker och närhet till havet. Här finns nutid och historia i en unik mix, inte minst i arkitekturen. Skimrande skyskrapor med fasader av glas står sida vid sida med låga, anrika hus, liksom brusande avenyer och små, slingrande gator.

Jag älskar att staden är som flera städer i en, ett levande väsen med skönhet och skavanker, i ständig förändring. Att vara där är som att vara vid jordens medelpunkt eller i en film. Här kan allting hända – och det gör det också. Därför slutar jag aldrig att fascineras och jag blir aldrig någonsin färdig med denna stad, som i dag är mitt andra hem.

Dagens Sommargäst - Newyorkbloggaren Anna

Vilka är de vanligaste frågorna du får om staden?

Till att börja med den första frågan i den här intervjun. Men också: Var i New York ska man bo? Många vill bo ”billigt och bra”, vilket inte alltid är en ekvation som går ihop. Många undrar också hur man enklast tar sig från flygplatserna till Manhattan och vad man inte får missa under sitt besök i New York.

Vilka är dina mest lästa inlägg om New York?

I toppen ligger ”35 måsten – saker du inte får missa i New York”. Det är en lista där jag blandat allt från kända attraktioner till mer ovanliga saker att se och göra. Som ständig tvåa ligger ”New York for Dummies – nybörjarguide till New York”. Där finns smarta packningstips, tips mot jetlag och annat som är bra att tänka på kring transporter, mobilsurfande och dricks. På tredje plats hittar vi ”10 vanliga misstag att undvika i New York”. Det är viktigt att även dela med sig av mindre positiva erfarenheter.

Vilket är ditt bästa restaurangminne från New York?

Så svårt att välja ett enda! Maten är bland det allra viktigaste för mig när jag reser, och New York är varje foodies paradis. Smakmässigt har ännu inget slagit lobster rolls, hummer i ”korvbröd”, från Luke’s Lobster. Dessa ställen är dock mer för takeaway. Bland de mest minnesvärda restaurangerna är Antique Garage i Soho. Det är som namnet antyder ett före detta garage, fyllt med otroligt läcker inredning av gamla antikviteter. Här brunchade jag med en kompis och njöt av Mimosas, medan husbandet spelade upp i porten mot gatan. En trevlig pratstund med ägaren fick vi också, som bland annat haft nöjet att inreda hemma hos Brooke Shields.

Dagens Sommargäst - Newyorkbloggaren Anna

Vilken är din favorittakbar i New York?

Jag älskar takbarer och har flera favoriter. Men min största favorit är Press Lounge på Hotel Ink48 i Hell’s Kitchen. Nedanför detta hotell finns det mest låga hus och bakom dem reser sig Midtowns skyskrapor i fonden. Att se solnedgången härifrån är ren magi.

Dagens Sommargäst - Newyorkbloggaren Anna

När åker du till New York nästa gång?

Nästa resa blir i oktober. Oftast blir det två New York-resor per år och alltid en höstresa. New York i oktober är nog den bästa tiden. Turistströmmen har avtagit och sommarvärmen dröjer sig fortfarande kvar. Mot slutet av månaden glöder Central Park också i en kaskad av sprakande höstfärger. Jag längtar redan!

Dagens Sommargäst - Newyorkbloggaren Anna

Ah, nu blev jag också sugen på att åka tillbaka till New York. Och då vet jag var jag ska starta min research!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...