Safari Camp på Kolmården – tälta i djurparken

Dela inlägget:

Safari Camp på Kolmården är en upplevelse riktigt nära djuren, på många sätt. Man bor i äkta safaritält, importerade från Krugerparken i Afrika. Tälten står uppslagna mitt i Djurparken, med utsikt över ”savannen” och flera andra djurhägn i närheten. Dessutom ingår flera unika djurbesök där man bland annat kommer riktigt nära parkens lejon. Kolla in hur det är att bo på Safari Camp!

Safari Camp på Kolmården

Efter en dag i djurparken samlas man 17.30 utanför parken i egna bilar och kör i karavan in i Djurparken, förbi Wildfire och in mellan hägnen där djuren håller till. 

Safari Camp på Kolmården

Besök hos Lejonen

Safaricamp-upplevelsen börjar med ett besök i Lejonens hägn. Bakom en låst dörr finns en tunnel som leder till en bur inne i lejonens hägn. Där lockar en djurvårdare med rop och lite köttbitar för att lejonen ska komma riktigt nära. Första gången jag stod en halvmeter från ett lejon! De ser så snälla ut, men när de ryter till inser man att detta är ett djur man inte ska kela med…

Besök hos Lejonen - en del i Safari Camp på Kolmården
Safari Camp på Kolmården Lejonbesök

Giraffstallet

Efter lejonen fortsätter man till ett jättelikt stall där giraffer och andra savanndjur hänger på nätterna. Minst lika häftigt att komma nära girafferna! 

Vidare till Safari Camp på Kolmården

Efter djurbesöken får alla hämta sin packning för att gå en kort bit till Safari Camp. Här får man ta med allt man behöver förutom tålt och säng, som sovsäck och kudde.

Safari Camp på Kolmården
Safari Camp på Kolmården
Tält på safari Camp på Kolmården

Det finns 19 2-mannatält, där flera är sammankopplade familjetält med plats för fyra. I tälten finns tältsängar med lakan, en lampa och eluttag. 

Safari Camp på Kolmården
Utedass på Safari Camp

Bbq-middag

När alla gjort sig hemmastadda i tälten serveras middag. Det är en grillbuffe på hanburgare, kyckling och korv. Till det en tillbehörsbuffe med sallader, bröd etc. Det ingår alkoholfria drycker och man kan även köpa vin och öl. Middagen äter man vid grillen eller vid ett långbord i ett större tält och efter middagen serveras desserten i form av marshmallows man får grilla och frukostssallad.

Bbq-middag

Här lämnade vi Safari Camp och åkte tillbaka till Vildmarkshotellet, men fick veta att morgonen efter är det väckning 07.30 då frukost serveras, i form av en buffé som levereras från Vildmarkshotellet. Sedan tar man förslagsvis bilen den korta biten till Vildmarkshotellet och spenderar några timmar i badet innan man man fortsätter med ännu en dag i djurparken!

Någon som faktiskt har sovit en natt i Safari Camp på Kolmården och bloggat om det är Lisa som driver Letsgoexplore.se – kolla in hennes reportage här.

Det här ingår i Safari Camp på Kolmården

  • 1 natt i Safari Camps
  • 2 dagars entrébiljetter till djurparken
  • Lejonmöte – ofta också träff med girafferna 
  • Bbq-middag och frukost vid lägerelden
  • Tillgång till bad, spa och gym på Vildmarkshotellet 
  • Fri parkering

Läs mer om Kolmården

Weekenden här gjorde vi i samarbete med Vildmarkshotellet, men åsikter och tankar är som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...