Vildmarkshotellet vid Kolmården – nyrenoverat och med en riktigt bra restaurang

Dela inlägget:

Vildmarkshotellet ligger precis vid Kolmårdens Djurpark och har till och med en egen ingång till norra delen av parken. Helt klart det perfekta stället att bo på om man ska besöka Kolmården och vill bo bra. Vintern 2019 färdigställdes en stor renovering av rum, restaurang och flera nya terrasser mot Bråviken byggdes. Så det var med höga förväntningar vi kom hit helgen vi skulle besöka Kolmården!

Vildmarkshotellet vid Kolmården

Vi parkerade vår bil på den stora parkeringen ett stenkast från hotellet dit vi gick via en passage i berget. Hotellets lobby hör till delen som renoverats och det är fräscht och fint. Öppet mellan lobby-lounge och restaurang och vi möts av glada barn som just fått ansiktsmålningar av två personer som målar djuransikten på beställning. (Detta har dock våra 11- och 13-åringar vuxit ifrån för länge sen, så vi fortsätter upp till rummet :-))

Dubbelrum med Havsutsikt på Vildmarkshotellet

Alla rum och korridorer är helt nyrenoverade, med ljus eklaminat på golv och ljusa väggar förutom på en vägg som är helt täckt med en fototapet. Gardiner som går från golv till tak så man kan få det kolsvart på natten.

Det dubbelrum med havsutsikt vi bokade är av den typ där barnsängarna är i en våningssäng som fälls ner från ett väggskåp – det som många andra hotell kallar familjerum. På Vildmarkshotellet är ”familjerummen” ännu större med plats för 3 barn och 2 vuxna.

Dubbelrum med Havsutsikt på Vildmarkshotellet
Dubbelrum med Havsutsikt på Vildmarkshotellet

Istället för garderober finns gott om krokar och galgar och man har till och med fått in en liten skrivbordsdel. Kompakt, men välplanerat. Det enda man missat i vårt rum var eluttag vid dubbelsängen (men det fanns inbyggda USB-laddare i våningssängen).

Vildmarkshotellet vid Kolmården

Balkongen är ganska liten men vi fick plats med tre stolar på den utan problem och plus det lilla bord som fanns där. Underbar utsikt över Bråviken och så mysigt att stå här i solnedgången eller att starta dagen med att öppna gardinerna och mötas av denna vy!

Vildmarkshotellet vid Kolmården

Restaurangen på Vildmarkshotellet

Även restaurangen är ny och större än tidigare, samt har fått en stor terrasseras mot Bråviken. Här åt vi två middagar, där vi första dagen åt buffén, medan jag den andra dagen testade några rätter från a la carten.

Restaurangen på Vildmarkshotellet
Restaurangen på Vildmarkshotellet

Sommarbuffé – varje dag

Sommarbuffén var en generös buffe, med förrätter som små assietter med sill eller lax, kallskuret och rödbetor med feta. Bland varmrätterna fanns bland annat grillad kyckling, grillad biff, stekt haloumi eller grillad broccoli och flera såser som rödvin, mojo rojo eller majonnäs. Riktigt bra buffé., klart över det förväntade.

Restaurangen på Vildmarkshotellet . Buffe

Det fanns även ett litet ostbord och morotskaka som dessert, För småbarn fanns en speciell del av buffén med pannkakor och där fanns även massa godis som gelehallon och smörkola. Pannkaka med smågodis till middag någon? 🙂

A la carte på Vildmarkshotellet

Buffen var klart godkänd – barnen älskade den och ville promt äta buffé även andra kvällen (trots att den var identisk). Jag testade då istället en förrätt och en varmrätt från a la carten.

Det märks att de allra flesta gästerna här är barnfamiljer som kör på buffé. För a la carten var väldigt kort – 4 varmrätter och en förrätt. Ryggbiff, friterad kojla, Halloumi och Köttmacka . Förrätten var skagen på burk (som även fanns som hel portion).

Jag tog in en halv skagen som kom in med frasigt rågbröd och citron. Ryggbiffen var en perfekt stekt bit, med en stor klick tryffelcreme och en sallad på ruccola och parmesan, samt krispiga pommes. Med tanke på att de flesta gäster bara stannar här en eller två nätter räcker denna lilla meny bra, speciellt då de lyckades bra dem!

Terrass med kvällssol

I anslutning till restaurangen finns en stor terrass med kvällssol, perfekt för ljumma sommarkvällar, eller för soliga mornar när man kan äta sig frukost här ute!

Terrass med kvällssol

Bad och spa på Vildmarkshotellet

Bad och Spa på Vildmarkshotellet finns på två våningar. en våning med en pool, grund nog att funka för barn att leka i, men även lämplig för motionssim om man kommer en tid då man har den för sig själv. Här uppe finns även en bubbelpool och utgång till en stor solterrass.

Bad och spa på Vildmarkshotellet
Bad och spa på Vildmarkshotellet

En våning ner finns det som vår dotter glatt kallade ”äventyrsbad”. Det hon syftade på var en fors med en stark ström som man kunde ´flyta med i, som barnen verkligen älskade. Forsen har även en del som fortsätter ut, till en utomhuspool.. Även här nere finns en bubbelpool och även en familjebastu.

Bad och spa på Vildmarkshotellet

I omklädningsrummen finns också bastus och det finns även ett gym i anslutning, dock har det 15-årsgräns.

Mer saker för barn på Vildmarkshotellet

Har man lite yngre barn med sig än våra så kanske ansiktsmålning, minidisco, lekrum med litet bollhav eller filmvisning av Bamsefilmer på kvällarna kan locka. Förutom badet såklart som funkar för alla åldrar!

Bra att veta inför boende på Vildmarkshotellet

  • I boendepaketen ingår oftast 2-dagars entré till Kolmårdens Djurpark. När man kommer på morgonen den första dagen kan man parkera vid hotellet och där finns incheckningsdiskar på förmiddagen så man kan få en voucher för fri parkering man kan lägga i bilen. Biljetter för att gå in dag ett får man oftast digitalt vid bokningen!
  • Det ingår inte badrockar i standardrum, så ta med egna om ni vill gå mellan badavdelningen och rummet i badrock!
  • Det finns inga handdukar i spa/badet – så ta med dem ner från rummet om ni vill duscha där nere. Glömmer man det kan man hyra en handduk för 10:-.
  • Det kan bli rätt fullt i badet när alla barnfamiljer kommer hem från djurparken, så försök hitta en tid när inte alla är där. T ex mitt på dagen eller sent på kvällen,
  • Det var rätt uppklätt i restaurangen den lördag när var där, då många familjer var där för att fira födelsedagar etc. Kanske inte är så på sommaren, men kan vara bra att veta så man tar med sig något annat än friluftskläder!

Läs mer om Kolmården

Weekenden här gjorde vi i samarbete med Vildmarkshotellet, men åsikter och tankar är som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...