Så packar du optimalt för resan

Dela inlägget:

Julen är runt hörnet och många svenskar väljer att tillbringa den utomlands. Statistik från resebolaget TUI visar att bokningar av julresor ständigt ökar och att det är ett antal resmål som resenärer återkommande väljer för ledigheten

Populära resmål i december är Kanarieöarna och Thailand men även Thailand, Kap Verde och Mexiko är destinationer som folk åker till. Allt fler flygbolag har skärpt reglerna för hur mycket packning man får ta med sig, även på långväga resor. Det är exempelvis inte ovanligt att man på en resa till Dominikanska Republiken eller Florida endast får ha med sig handbagage såvida man inte betalar extra för incheckat bagage. I ljuset av detta är det viktigare än någonsin att packa smart. I det här gästinlägget delar vi med oss av våra bästa tips!

Techprylar och sladdar

Undvik om möjligt att ta med dig din bärbara dator på resan. Den tar inte bara mer plats, det är också ett föremål som enkelt kan stjälas på resan. Ta istället med dig en surfplatta, eller smartphone eftersom de har i huvudsak samma funktion men är mindre otympliga att ta med sig. Surfplattan är optimal för allt från att researcha hotell och biljetter, till att kolla mejlen och spela spel som schack eller poker på sajter som är kompatibla med surfplattor under förseningar på flygplatsen. Den är också praktisk för att titta på nedladdade filmer på långa flighter eller bussresor. Glöm inte att kontrollera vilken adapter som behövs på ditt resmål i förväg eftersom det kan vara dyrt att köpa en sådan på flygplats. Vad gäller hörlurar och laddare kan de rullas ihop och läggas i ett glasögonfodral för att inte trassla ihop. 

Investera i packpåsar- och kuber

Ju mer organiserad en packning är desto mindre är risken för att du packar för mycket. Detta då man frigör utrymme genom att ge var sak sin egen plats. I detta avseende är packpåsar- och kuber en god investering inför resan. De finns i olika varianter hos olika leverantörer och hjälper till att sortera din packning så att du lätt hittar rätt. Beroende på resmål kan packningen ibland behöva komprimeras och då är en packpåse med kompressionsremmar en bra idé. På själva resan kan packpåsarna, beroende på material, komma väl till hands för att skydda ömtåliga kläder eller prylar mot regn och väta och för att förvara smutstvätt.

Så packar du optimalt för resan

Packlistor och överblick

En rekommendation för att undvika att packa ned för mycket är att skriva en packlista innan du skrider till verket och börjar packa. Det gör det enklare att komma ihåg nödvändigheter och att stryka föremål som ter sig överflödiga. Efter att packlistan skrivits och komprimerats till max bör föremålen som ska in i väskan läggas ut på sängen för en överblick. Vilka plagg passar ihop? Kan du skapa x olika outfits med plaggen i fråga och är de praktiska för det möjligen exotiska klimat du reser till? Efter att frågor av detta slag besvarats kan du börja packa ned i enlighet med våra packtips nedan.

Smått och gott

Under övrigt-kategorin i vår packningsguide vill vi slå ett slag för alla de små åtgärder som sammantaget gör en optimal packning. Något som många gör är att köpa tomma småflaskor på butiker som Claes Ohlsson eller Normal istället för skönhets- och hudvårdsprodukter i resestorlek som inte sällan är dyra och skadliga för miljön. Flaskorna kan återanvändas flera gånger och fyllas med produkter som balsam och fuktcreme. Ett annat tips för att maximera utrymmet i resväskan är att rulla kläderna istället för att vika dem. Ett plus med denna metod är att man minimerar risken för skrynkliga kläder. Skor tar ofta plats och kan också väga en del. Därför bör man alltid resa i de tyngsta och minimera antalet man tar med på resan. De skor som packas ned bör förvaras i var sin skopåse och placeras längst med sidorna. De får gärna fyllas med strumpor. skärp eller andra småprylar för att ytterligare utnyttja utrymmet. 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...