fbpx
Matochresebloggen
Modern konst Spanien

Picasso-utställningar i Spanien & Frankrike 2023 – 50 år sedan Picassos död

2023 uppmärksammas 50-årsdagen av Pablo Picassos bortgång och det göra bland annat med en rad utställningar och event i Spanien där Picasso föddes och Frankrike, där han bodde från 19-års ålder. Av den anledningen arrangerades ett Picasso-event på den pampiga Spanska Ambassaden på Djurgården i Stockholm som jag hade förmånen att få komma till.

Picasso-tema i Spanien 2023

Start med bubbel – från Spanien såklart – och sedan lite mingel innan vi fick ett föredrag om Picasso och de olika utställningarna. Jag som ofta prioriterar restaurangbesök framför museum tyckte detta var riktigt intressant – och blev lite sugen på att kolla in någon av utställningarna nästa år.

Spain inspired Picasso. Come, find your inspiration.

I Spanien kommer det 2023 finnas 16 olika utställningar i de stöder som är mest förknippade med Picasso. Från Malaga där Picasso föddes. Madrid – där Picasso studerade konst. Barcelona där han bodde en stor del av sitt liv till små fiskestäder som A Coruna, där Picasso växte upp. “Spain inspired Picasso. Come, find your inspiration” – är kampanjen som är tänkt att locka turister till Spaniens Piacassoutställningar.

Sedan fick vi mer kultur – i form av Spansk musik med Jacob Kellermann, en av Sveriges absolut främsta gitarrister som var helt fantastisk!

Tapas och spanska viner

Hur fortsätter man en Spansk afton? Jo självklart med tapas och spanska viner – och akoholfri Estrella.

Se Picasso i Sverige.

Vill man börja med att kolla in några verk på hemmaplan finns det flera utställningar i Sverige. I Kristinehamn finns en stor betongskulptur utomhus. På Bohusläns Museum visas utställningen “I Picassos öga” fram till 15 Januari 2023 och på Moderna Museet i Stockholm finns sammanlagt 102 verk av Pablo Picasso: elva målningar, åtta skulpturer och 83 verk på papper.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar