Picasso-utställningar i Spanien & Frankrike 2023 – 50 år sedan Picassos död

Dela inlägget:

2023 uppmärksammas 50-årsdagen av Pablo Picassos bortgång och det göra bland annat med en rad utställningar och event i Spanien där Picasso föddes och Frankrike, där han bodde från 19-års ålder. Av den anledningen arrangerades ett Picasso-event på den pampiga Spanska Ambassaden på Djurgården i Stockholm som jag hade förmånen att få komma till.

Picasso-tema i Spanien 2023

Start med bubbel – från Spanien såklart – och sedan lite mingel innan vi fick ett föredrag om Picasso och de olika utställningarna. Jag som ofta prioriterar restaurangbesök framför museum tyckte detta var riktigt intressant – och blev lite sugen på att kolla in någon av utställningarna nästa år.

Spain inspired Picasso. Come, find your inspiration.

I Spanien kommer det 2023 finnas 16 olika utställningar i de stöder som är mest förknippade med Picasso. Från Malaga där Picasso föddes. Madrid – där Picasso studerade konst. Barcelona där han bodde en stor del av sitt liv till små fiskestäder som A Coruna, där Picasso växte upp. ”Spain inspired Picasso. Come, find your inspiration” – är kampanjen som är tänkt att locka turister till Spaniens Piacassoutställningar.

Sedan fick vi mer kultur – i form av Spansk musik med Jacob Kellermann, en av Sveriges absolut främsta gitarrister som var helt fantastisk!

Tapas och spanska viner

Hur fortsätter man en Spansk afton? Jo självklart med tapas och spanska viner – och akoholfri Estrella.

Se Picasso i Sverige.

Vill man börja med att kolla in några verk på hemmaplan finns det flera utställningar i Sverige. I Kristinehamn finns en stor betongskulptur utomhus. På Bohusläns Museum visas utställningen ”I Picassos öga” fram till 15 Januari 2023 och på Moderna Museet i Stockholm finns sammanlagt 102 verk av Pablo Picasso: elva målningar, åtta skulpturer och 83 verk på papper.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...