fbpx
Matochresebloggen
Ritz Carlton Dubai pool
Dubai 2016 Hotell

Ritz Carlton Dubai – lyxhotell vid stranden

Att välja hotell i Dubai – som har över 500 olika – är inte lätt. Denna tripp var det Dubais Turistbyrå (som har arrangerat resan) som valde hotell åt oss så det var skönt att slippa ta det beslutet och spännande att se var vi skulle hamna. De första två nätterna bodde vi på Ritz Carlton Dubai.

Hur var det då att bo några dagar på detta femstjärniga hotell? Häng med och se – en bild säger ju mer än tusen ord så nedan bilder motsvarar en liten roman!

Läget:

I Dubai ligger många hotell längs stranden – antingen vid den långa Jumariah beach eller ute på “The Palm”. Ett av de populäraste områdena nära stranden är Dubai marina och Jumairah beach recidence (JBR) som ligger strax sydväst om The Palm.

läget

Här ligger Ritz Carlton Dubai. Bra läge med både direkt access till stranden Jumairah beach och till det 7 kilometer långa promenadstråket längs med marinan, populärt för jogging eller promenader.

P1040745 P1040746

Ett kvarter in från marinan ligger JBR beach walk med butiker, restauranger och caféer.

Ritz Carton Dubai:

Hotellet har 294 rum, alla med balkong och havsutsikt. Hotellet byggdes till 2013 och då renoverades även resten av hotellet.

Hela hotellet andas lyx, med marmorgolv och tjocka mattor, kristallkronor, högt i tak och snittblommor. Små fontäner porlar lite här och var och i lobbyn spelas lugn orientalisk musik som ytterligare förstärker intrycket av att man nästan är gäst i ett lyxigt palats.

Ritz Carton Dubai JBR

Del av en passage

Ritz Carton Dubai JBR

Vardagsrumsliknande lounge.

Rummen:

Stora, luftiga rum med all modern teknik man kan tänka sig. När jag skulle lägga mig första natten höll jag på i fem minuter och försökte lista ut hur man drog för mörkläggningsgardinerna innan jag förstod att det fanns ett ”sleep mode” man kunde trycka på på en liten skärm vid sängen, som släckte alla lampor och drog för mörkläggningsgardinerna.

Ritz Carlton, Dubai - rum

Utsikt från balkongen

Ritz Carlton, Dubai - rum Ritz Carlton, Dubai - rum Ritz Carlton, Dubai - rum Ritz Carlton, Dubai - rum

Frukosten:

Här serveras frukost i två olika restauranger, en för ”club”-gästerna som är en premiumkategori av rum, en där alla gäster är välkomna. Jag valde den senare bägge dagarna då den har en stor uteterrass i skuggan. I restaurangen finns flera kockar som lagar ägg etc på beställning och det finns allt man kan önska sig i form av bröd, pålägg, juicer osv. Väldigt trevlig personal som passar upp på en, serverar mer kaffe eller bara frågar om allt är till belåtenhet.

Utsikt från balkongen, kväll

Utsikt från balkongen, kväll

Ni vet de där tunga locken som man måste lyfta för att komma åt varma saker som bacon – här lyfter de locken åt en!

Hotellets hemgjorda muslin, filéade citrusfrukter och en egg benedict

Utsikt från balkongen, kväll

Poolerna:

Här finns det tre olika pooler, där jag mest hängde vid “Adults only”-poolen denna gång (då jag reste utan barn). Här spelas soft loungemusik och po0len har en inbyggd poolbar. Även här är det snabb service, man behöver inte ens hämta och bära handduken till solstolen utan en person hjälper till och lägger ut den på den solstol man vill ha.

Ritz Carlton Dubai pool Ritz Carlton Dubai pool Ritz Carlton Dubai pool Ritz Carlton Dubai pool  Ritz Carlton Dubai

Stranden:

Stranden utanför hotellet är allmän och hotellet har därför inga solstolar på stranden, men strax ovanför. Stranden är fin, men utsikten är mest andra hus då man bygger en stor ny stadsdel snett till vänster framför stranden – där kommer inom kort ett av Dubais nya landmärken stå klart – “Dubai Eye” vilket är en större variant av pariserhjulet “London Eye”.

Ritz Carlton Dubai strand Ritz Carlton Dubai strand Ritz Carlton Dubai strand

Maten:

Vi testade även en av hotellets 9 restauranger – den asiatiska restaurangen Blue Jade. Restaurangen utsågs 2015 av Time Out Dubai till “Best South-East Asian Restaurant” så det var med höga förväntningar vi gick hit.

Ritz Carlton Dubai restaurang

Sushi!

Ritz Carlton Dubai restaurang

Friterad räka

Sea bass till vänster, kyckling till höger

Sea bass till vänster, kyckling till höger

Ritz Carlton Dubai restaurang

Dessert!

Ritz Carlton Dubai restaurang

Otroligt bra mat. hit kan jag verkligen rekommendera ett besök om ni har vägarna förbi!

Hotellet har även en fredagsbrunch (där det ingår fri champagne) som är väldigt populär bland alla gästarbetare i Dubai.

Sammanfattningsvis om hotellet Ritz Carlton Dubai:

Jag skulle gärna bo här igen – riktigt bra läge, härliga pooler, fina rum och så bra mat!

Vad är viktigast för dig när du väljer hotell? Kommentera gärna!

 

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar