Lunch på Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding

Dela inlägget:

Efter kryddmarknaden åkte vi vidare till stadsdelen Basta Kia – den äldsta delen av Dubai. Här ligger bland annat ”Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding”. Tanken är att detta ska vara en plats som skapar förståelse för kulturen och i Förenade Arabemiraten för alla nyinflyttade, gästarbetare och turister.
Lunch Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding

Här serverades vi en serverades vi en traditionell lunch, som leddes av vår värd Najat. Hon börjar lunchen med att uppmuntra oss att ställa vilka frågor vi vill till henne och att inget är fel att fråga om. Sedan inleds lunchen på samma sätt som man traditionellt bryter fastan – med kryddigt arabiskt kaffe och söta dadlar.

Lunch Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding

Lunchen serveras direkt på golvet och vi sitter även på kuddar på golvet. Från en stor buffé serveras typiska arabiska rätter som ris kokat med kryddor och kyckling, bröd med kyckling, sallader och grönsaksgrytor.

Lunch Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding Lunch Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding

Det är verkligen kul att höra Najats svar på alla frågor och vilka frågor alla gäster ställer. Vi får svar på allt ifrån varför vissa män inte tar kvinnor i hand, varför regionen inte tillåter alkohol, hur skolsystemet fungerar och Najats teorier om varför samhället är så segregerat.

Lunchen fortsätter med en klassisk dessert som vi sedan serveras fler gånger under vår vistelse i Dubai – friterade runda munkar med dadelsirap, samt sött te.

Lunch Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding Lunch Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding

Frågorna till Najat fortsätter och frågorna blir lite mer vågade – om hur det fungerar med månggifte, svartsjuka i månggifte, syn på homosexualitet osv. Väldigt spännande och öppen diskussion som gav mig lite nya kunskaper och insikt i kulturen.
Lunchen avslutas med att Najat ”röker ut” gästerna med en rökelse som hon går runt med och att vi sedan får tvätta oss med rosvatten.
Lunch Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding Lunch Sheikh Mohammed Centre for Cultural UnderstandingLunch Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding
Helt klart en intressant lunch som jag kan rekommendera om ni åker hit utan barn som kan engelska. Allt är på engelska och förstår man inte vad som sägs blir det nog långrandigt.
Samma upplägg fast på morgonen och med frukost eller på kvällen med middag finns om det passar ert schema för dagen bättre.
Pris: 80-100 AED per person.
Läs mer på deras webbsida.
Resan till Dubai gjordes i samarbete med Dubais turistbyrå

2 kommentarer

  1. Låter som ett väldigt bra upplägg! Kan tänka mig att det finns många frågor om just kulturen och perfekt att få tillfälle att ställa dem! Gott och trevligt ser det ut också!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...