Burj Khalifa och Dubai Mall

Dela inlägget:

Att besöka världens högsta byggnad – Burj Khalifa – när man är i Dubai är ju nästan ett måste. En vanlig biljett tar dig dock bara till våning 125 av de 164 våningarna. (Man kan köpa en dyrare biljett som tar en vidare till våning 148, men våning 125 räckte bra för mig).

Burj KhalifaBurj Khalifa

Burj Khalifa
Utsikten!
Entren till Burj Khalifa går via Dubai Mall – och när man ändå är här är gallerian kul att kolla in (även om man som jag är helt ointresserad av shopping). Dels finns här mängder med affärer och restauranger, men utöver detta så tycker jag det finns fem saker ni inte ska missa

1) Vattenshowen vid The Dubai Fountain

En gång i halvtimmen mellan klockan 18 och 23 startar Vattenshowen precis utanför Dubai Mall. Med jetstrålar som sprutar upp till 140 meter upp i luften och 6.000 lampor är detta en spektakulär show. Fri entré, om man inte vill se showen från uteserveringen från någon av de restauranger som ligger runt dammen. Vi missade detta förra gången vi var här och jag lyckades inte pricka in det denna gång heller. Men nästa gång jag kommer till Dubai ska jag inte missa Vattenshowen!

2) Waterfall

P1050163
Vackert imponerade högt ”vattenfall” inne i Dubai mall. Man passerar detta på väg ut till Vattenshowen.

3) Dubai Aquarium

Dubai Mall
Dubai Aquarium – med 10 miljoner liter vatten och 140 olika vattendjur som hajar och rockor är detta en imponerande syn. Antingen kollar man på det på avstånd, eller så köper man en biljett och kan gå in i en tunnel genom själva akvariet.

4) Candylicious

Godisälskare får inte missa godisaffären Candylicious, belägen mitt emot akvariet. Här finns allt ifrån mängder av lösgodis, godisträd och choklad till egen karamelltillverkning där de delar ut gratis smakprov.
Dubai Mall Dubai Mall Dubai Mall

5)  Isrinken.

I gallerian finns det även en stor isrink där man kan åka skridskor. Vissa tider snöar det dessutom över isen! Inte så exotiskt för oss svenskar såklart, men kul att se. Just när vi var där var dock rinken omgjord till någon form av scen. Men så här ser den ut:

https://www.instagram.com/p/BAmWEyIhOXH/?taken-by=dubaiicerink

Skidbacke i Dubai?

Ni kanske har hört om gallerian i Dubai där det finns en inomhus skidbacke? Det är inte här, utan i Mall of the Emirates, en kvart bort. Lika häftigt det måste vara för någon som aldrig sett snö, lika poänglöst känns det att som svensk lägga pengar på att åka skidor inomhus, så vi skippade besöket här. Men så här ser det ut:

Bra att tänka på:

– Boka/köp biljetter till Burj Khalifa i förväg på atthetop.ae. Billigare och ni riskerar inte att komma en tid då det är fullbokat.
– Vill ni se vattenshowen – välj en tid i Burj Khalifa senare på dagen
Har ni varit uppe i Burj Khalifa? Vad tyckte ni?

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...