fbpx
Matochresebloggen
Japanresa 2013 Okategoriserad

Restauranger och mat i Tokyo – research

Som den matnörd jag är kommer maten att bli en stor del av resan, men gud så svårt det är att prioritera. Läste en matblogg där ett par lagt sex månader på att resercha en 8 dagars gourmetresa i Tokyo. De hade sedan planerat sightseeing runt de restauranger de valt ut för lunch respektive middag. Nu har jag bara en vecka kvar på mig och tur är nog det…

Ett bra tips de har är att äta de dyra specialrätterna – t ex Kobebiff – till lunch (då det oftast är mycket billigare) och äta billigare typer av rätter till middag. Bra tips på bloggen om upplägg. Kobebiff åt de på Steak House Satou och det ska tydligen fortfarande vara riktigt bra och prisvärt. Svårt att hitta Satou tydligen och deras webb (endast på japanska) ger inte så mycket klarhet. Men, via Tripadvisor hittade jag en bloggare som varit där och som var eld och lågor över biffen. Google Maps visar tydligen fel, men denna beskrivning ska vara rätt:From Kichijoji station, i took the North Exit, and then crossed the street. Saw P.S.F.A and Shiseido on my left and walked into the walkway between these shops. Walked till I saw Satou on my left.

 

Bild från http://paulstravelpics.blogspot.se


Nästa tips (som jag sett på massor av ställen) är Sushi Dai vid Tsukiji Shij. Ska vara grymt bra sushi men galet lång kö.

Sushidai, bild fr Tripadvisor

Det finns gott om riktigt bra krogar i Japan och jag tror jag ska försöka besöka de bästa för lunch och ta lite enklare variater för middag. En bra lista över prisbelönta krogar i Japan hittade jag här. Gissar att om jag är tidig så kan man nog få 1 plats vid bardisken (som tydligen finns på många ställen) vid lunchtid.
 


Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar