Restauranger och mat i Tokyo – research

Som den matnörd jag är kommer maten att bli en stor del av resan, men gud så svårt det är att prioritera. Läste en matblogg där ett par lagt sex månader på att resercha en 8 dagars gourmetresa i Tokyo. De hade sedan planerat sightseeing runt de restauranger de valt ut för lunch respektive middag. Nu har jag bara en vecka kvar på mig och tur är nog det…

Ett bra tips de har är att äta de dyra specialrätterna – t ex Kobebiff – till lunch (då det oftast är mycket billigare) och äta billigare typer av rätter till middag. Bra tips på bloggen om upplägg. Kobebiff åt de på Steak House Satou och det ska tydligen fortfarande vara riktigt bra och prisvärt. Svårt att hitta Satou tydligen och deras webb (endast på japanska) ger inte så mycket klarhet. Men, via Tripadvisor hittade jag en bloggare som varit där och som var eld och lågor över biffen. Google Maps visar tydligen fel, men denna beskrivning ska vara rätt:From Kichijoji station, i took the North Exit, and then crossed the street. Saw P.S.F.A and Shiseido on my left and walked into the walkway between these shops. Walked till I saw Satou on my left.

 

Bild från http://paulstravelpics.blogspot.se


Nästa tips (som jag sett på massor av ställen) är Sushi Dai vid Tsukiji Shij. Ska vara grymt bra sushi men galet lång kö.

Sushidai, bild fr Tripadvisor

Det finns gott om riktigt bra krogar i Japan och jag tror jag ska försöka besöka de bästa för lunch och ta lite enklare variater för middag. En bra lista över prisbelönta krogar i Japan hittade jag här. Gissar att om jag är tidig så kan man nog få 1 plats vid bardisken (som tydligen finns på många ställen) vid lunchtid.
 


Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Skidåkning i La Rosière – ett vinterparadis i de Franska Alperna nära Italien

La Rosière är en skidort i de franska Alperna på 1850 meters höjd. En snösäker destination och en...

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...