Restauranger och mat i Tokyo – research

Dela inlägget:

Som den matnörd jag är kommer maten att bli en stor del av resan, men gud så svårt det är att prioritera. Läste en matblogg där ett par lagt sex månader på att resercha en 8 dagars gourmetresa i Tokyo. De hade sedan planerat sightseeing runt de restauranger de valt ut för lunch respektive middag. Nu har jag bara en vecka kvar på mig och tur är nog det…

Ett bra tips de har är att äta de dyra specialrätterna – t ex Kobebiff – till lunch (då det oftast är mycket billigare) och äta billigare typer av rätter till middag. Bra tips på bloggen om upplägg. Kobebiff åt de på Steak House Satou och det ska tydligen fortfarande vara riktigt bra och prisvärt. Svårt att hitta Satou tydligen och deras webb (endast på japanska) ger inte så mycket klarhet. Men, via Tripadvisor hittade jag en bloggare som varit där och som var eld och lågor över biffen. Google Maps visar tydligen fel, men denna beskrivning ska vara rätt:From Kichijoji station, i took the North Exit, and then crossed the street. Saw P.S.F.A and Shiseido on my left and walked into the walkway between these shops. Walked till I saw Satou on my left.

 

Bild från http://paulstravelpics.blogspot.se


Nästa tips (som jag sett på massor av ställen) är Sushi Dai vid Tsukiji Shij. Ska vara grymt bra sushi men galet lång kö.

Sushidai, bild fr Tripadvisor

Det finns gott om riktigt bra krogar i Japan och jag tror jag ska försöka besöka de bästa för lunch och ta lite enklare variater för middag. En bra lista över prisbelönta krogar i Japan hittade jag här. Gissar att om jag är tidig så kan man nog få 1 plats vid bardisken (som tydligen finns på många ställen) vid lunchtid.
 


Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...