Restauranger i Prag med avsmakningsmeny

Jag har de senaste året gjort flera weekendresor till städer i östra Europa  som Warszawa, Gdansk och Belgrad och det är kul att se hur man numera kan hitta riktigt bra fine-dining restauranger även i denna del av Europa.

Prag ligger främst av de jag besökt hittills, i alla fall om man ser i antal restauranger med minst 1 Michelinstjärna (3 restauranger med 1 stjärna). Dessutom fins sju restauranger med utmärkelsen Bib Gourmand och 24 stycken med ”Michelin the plate”.

Restauranger i Prag med avsmakningsmeny

Det är himla kul att ibland äta en middag på en riktig fine-diningkrog, men jag gillar även att varva med lite mer avspända restauranger, så helgen i Prag åt vi middag på två helt olika, men riktigt bra restauranger. Första kvällen på 1-stjärniga Field och andra kvällen på Mlynec som jag hade hört hade riktigt bra mat och en härlig atmosfär.  Riktigt bra bägge två, men på olika sätt!

Avsmakningsmeny på Field

Field drivs av två vänner som skapat en varm atmosfär och en modern meny med skandinavisk touch. Man har ett delvis öppet kök mot matsalen och här kan man antingen beställa valfria rätter ur a la cartemenyn eller välja deras 10-rättersmeny. Vi tog det senare alternativet och till det ett passande vinpaket.

Restauranger i Prag med avsmakningsmeny Restauranger i Prag med avsmakningsmeny Restauranger i Prag med avsmakningsmeny Restauranger i Prag Field Restauranger i Prag Field Restauranger i Prag Field Restauranger i Prag Field Restauranger i Prag Field Restauranger i Prag med avsmakningsmeny

Snygg uppläggning och vällagade rätter. Riktigt gott, men det som gjorde störst intryck vad gäller smaken var märg som kom till brödet inledningsvis, galet gott!

Vi tog det enklare av deras vinpaket, med riktigt bra och goda viner. Vill man ha alkoholfria drycker har de juicevarianter.

Pris: 10 rätters avsmakningsmeny 1.350 Sek. Matchande vinpaket från 700 Sek.

Läs mer om Field på deras webbsida här.

Fullt på Field? De andra restaurangerna i Prag med en stjärna i Guide Michelin är La Degustation Bohême Bourgeoise och Alcron – vore himla kul att testa någon av dessa nästa gång jag åker till Prag!

Avsmakningsmeny på Mlynec

Restaurangen Mlynec ligger vid Karlsbron och vissa av borden har utsikt över floden och den upplysta stenbron. Här serveras klassiska tjeckiska rätter med en modern touch. Inte lika avancerade rätter eller uppläggning som på Field, men supergott och en helt annan atmosfär. Har var det flera stora sällskap som var rätt livliga och hjälpte till att skapa en kul stämning.

Här hade de en avsmakningsmeny med 6 rätter som var de mest populära rätterna från a la cartemenyn, som vi inte kunde motstå. Ganska enkla, men vällagade, goda rätter och även här bra matchande viner till.

Restauranger i Prag med avsmakningsmenyRestauranger i Prag med avsmakningsmenyRestauranger i Prag med avsmakningsmenyRestauranger i Prag MlynecRestauranger i Prag MlynecRestauranger i Prag MlynecRestauranger i Prag MlynecRestauranger i Prag MlynecRestauranger i Prag MlynecRestauranger i Prag Mlynec

Pris för sexrättersmenyn: 660 SEK, vinpaket 380 SEK.  Läs mer på deras webb här.

Resan till Prag och besöken på dessa två restauranger gjorde vi i samarbete med Tjeckiens Turistbyrå, men åsikterna är som vanligt mina egna!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...