Cocktailbarer i Prag – topp fem

Dela inlägget:

Prag är perfekt för barhopping – här finns 10 ambitiösa cocktailbarer inom 2 kilometers radie och vi kollade in de fem populäraste den helg vi var i Prag. Vi hade fått tips om två – AnonymouS och Hemingway – och sedan frågade jag bartenders där om vilka andra bra cocktailbarer det fanns.

Cocktailbarer i Prag – boka bord i förväg

På flera av barerna rekommenderas att boka bord i förväg och priserna ligger strax under de svenska, runt 80-100 SEk för en cocktail. Vill man istället dricka god tjeckisk öl finns det såklart ännu fler pubar, men nu är det alltså cocktailbarer det handlar om!

AnonymouS Bar

AnonymouS öppnade för fem år sedan och är fortfarande en av Prags mest populära barer. Den ligger som nästan alla barer i Gamla Staden i Prag och är inspirerad av filmen ”V for Vendetta”. Här har bartendrarna (oftast) på sig masker som i filmen och drinkarna blandas till eller presenteras på spektakulära sätt. Deras webb hittar du här.

Cocktailbarer i Prag AnonymouS BarCocktailbarer i Prag AnonymouS BarCocktailbarer i Prag AnonymouS Bar

Passar: Dig som gillar lite mer annorlunda drinkar och coola miljöer.

AnonymouS Shrink’s Office

AnonymouS Shrink’s Office öppnade för ett år sedan och är en systerbar till AnonymouS. I en liten lokal med dold ingång finns 22 sittplatser i mjuka skinnfåtöljer. Här tar man Rorschach-tester till hjälp för att hitta den perfekta cocktailen för varje gäst. Besöket inleds med att man får en ask med 10 olika kort med Rorschach-inspirerade mönster där man ska välja ut några som man fastnar för. Bartendern blandar sedan till cocktails baserade på korten…

Väldigt bra service och en härlig detalj här var att vi fick in en liten minicocktal på saffransvermouth och tonic medan vi väntade på våra drinkar. Deras webb hittar du här.

Cocktailbarer i Prag AnonymouS Shrink's OfficeCocktailbarer i Prag AnonymouS Shrink's OfficeCocktailbarer i Prag AnonymouS Shrink's OfficeCocktailbarer i Prag AnonymouS Shrink's OfficeCocktailbarer i Prag AnonymouS Shrink's Office

Passar: Dig som gillar lite mindre, intima barer och roliga presentationer.

Hemingway

Ernest Hemingway var förtjust i drinkar och har gett denna bar sitt namn. Här är det premiumsprit och färskpressade juicer som är huvudingredienserna i alla cocktails, med fokus på absinth- och romdrinkar. Man kan även förbeställa en romprovning med några av de 300 sorters rom man har på flaska. Vi tog som många andra gäster en absinth-cocktail där man själv fyller på sitt glas i önskad takt, vill man ha den svagare väntar man helt enkelt till lite mer is har smält. Förbokning är ett måste här och räkna inte med snabb service! Deras webb hittar du här.

Cocktailbarer i Prag Hemingway Cocktailbarer i Prag Hemingway

Passar: Dig som gillar gubbrum, 20-talsmusik, absinth-drinkar eller rom.

ps. Har du inte bokat bord och det är fullt har Hemingway även en liten backficka ett par kvarter bort – Cash Only Bar – som serverar drinkar och varmkorv.

Bugsy’s

En murrig bar som ligger i en källare, med en lång bardisk, ambitiösa bartenders och bra musik från en DJ som lirar vinyl. Deras webb hittar du här.

Cocktailbarer i Prag Bugsy's Cocktailbarer i Prag Bugsy's

Passar: Dig som gillar klassiskt välskakade drinkar och skön musik.

Black Angels

Black Angels ligger mitt på det stora torget i Gamla Stan och entrén ser ut som en billig nattklubb. Men en trappa ner finns en källare med en snygg bar och med bord i små källarvalv.

Cocktailbarer i Prag Black Angels

Passar: Dig som gillar lite slottsliknande, inte så hippa men turistiga barer! Deras webb hittar du här.

Fler tips som vi dock inte hann testa:

  • Bon Vivant
  • Parleur
  • Tretters

Hör gärna av dig om du hittar fler härliga cocktailbarer i Prag som vi kan tipsa andra om!

ps. Dricker man inte alkohol så kan självklart alla dessa barer skaka fram goda alkoholfria alternativ. Min erfarenhet är att ju bättre bartendrarna är på vanliga drinkar, ju godare alkoholfria drinkar kan de göra!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...